Vanavond op tv: Start LEGO Masters en Hoge Bomen, film Life of Pi en meer

Vanavond op tv: Start LEGO Masters en Hoge Bomen, film Life of Pi en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 11 april

Kijktip :

Vanavond gaan twee gloednieuwe programma’s van start, LEGO Masters en Hoge Bomen. Ook kun je kijken naar een herhaling van een van de meest legendarische afleveringen van Ik Vertrek, maar ook de film Life Of Pi wordt uitgezonden. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 11 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: LEGO Masters

RTL 4
20:00 uur

Vanavond gaat het programma LEGO Masters van start. De acht duo’s krijgen in deze aflevering hun eerste opdracht. Ze worden meteen flink aan het werk gezet. In vijftien uur moeten ze een manshoog bouwwerk opleveren waarvoor ze al hun bouwskills én fantasie en creativiteit moeten inzetten. Gelukkig hebben ze de ‘brickshop’, waar maar liefst 2,5 miljoen steentjes op hen liggen te wachten. Als de topbouwers eindelijk klaar denken te zijn, komen Kurt en Ruben met een 'interessante' verrassing.


In de voetsporen van de Bevrijding: Westerschelde

NPO 2
20:35 uur

In de derde aflevering van de zesdelige documentaireserie In de voetsporen van de Bevrijding staat het thema 'de bezetter geeft niet op' centraal. Na de mislukking van Market Garden concentreren de geallieerden zich op het vrijmaken van de Westerschelde. Omdat de Duitsers de oevers ervan bezet houden, is de haven van Antwerpen onbruikbaar. En die is cruciaal voor de geallieerde bevoorrading. Philip Freriks ontmoet de Canadese veteraan Jim Parks die betrokken is bij de Slag om de Schelde. Van militair historicus Christ Klep krijgt hij uitleg over het belang van de rivier en de strijdwijze van de geallieerden. In Westkapelle spreekt hij met molenaarszoon Jo Theune. Door geallieerde bombardementen wordt zijn dorp vernietigd en komen zo'n 150 burgers om. Ondertussen probeert Selma van de Perre in Ravensbrück te overleven. Ook wordt het verzet in Nederland actiever.


Nieuw: Hoge Bomen

SBS 6
21:30 uur

In het nieuwe programma Hoge Bomen schetst Jeroen van der Boom in een persoonlijk gesprek aan de piano de levenslijn van zijn bekende hoofdgast. Samen herbeleven ze bijzondere momenten. Jeroen van der Boom ontvangt Rachel Hazes in de eerste aflevering. In een zeer openhartig gesprek vertelt Rachel hoe het nu met haar gaat. Ze vertelt over haar donkere periode waarin ze het allemaal niet meer zag zitten en zelfs tijdelijk is opgenomen in een kliniek. Ze laat zich van haar meest kwetsbare kant zien en vertelt hoe het leven met André Hazes haar gevormd heeft, maar ook welke offers zij hiervoor moest brengen. Haar zus Els en goede vriendin Rossana Kluivert schuiven aan bij de piano en vertellen over de band die zij en Rachel hebben. Chantal Janzen en Hadwych Minis vertellen hoe het was om de rol van Rachel te spelen in de musical Hij Gelooft in Mij. Jeroen van der Boom begeleidt ook de gastoptredens van onder anderen Xander de Buisonje en Rolf Sanchez.


Avonturenfilm: Life of Pi

Eén
21:31 uur

De avonturenfilm Life of Pi is gebaseerd op het gelijknamige boek van Yann Martel. Het verhaal draait om de Indiase jongen Piscine 'Pi' Patel en hij leeft op een prachtige plek waar ook veel dieren zijn. Maar zijn ouders besluiten om de dierentuin naar de andere kant van de wereld te verhuizen. Pi gaat met ze mee op een groot schip, samen met alle dieren. Maar door een storm zinkt het schip en Pi komt terecht op een reddingsboot, samen met een levensgevaarlijke Bengaalse tijger. l.


Ik Vertrek: pannenkoeken in Gambia

NPO 1
23:45 uur

AVROTROS herhaalt vanavond de legendarische aflevering van Ik Vertrek, waarin Theo en Jolanda uit Emmeloord een pannenkoekenbar in Gambia beginnen. Hun waterdichte redenering luidt: "Iedereen houdt van pannenkoeken en pannenkoeken heb je nog niet aan de smiling coast." Ze laten hun vijf volwassen kinderen achter en vertrekken met een container vol gietijzeren pannen, poedersuiker en stroop naar de badplaats Kololi. Voor een eenmalig bedrag en een maandelijkse huur nemen ze er een oude snackbar over. Een paar dooie ratten en een defecte frituurpan krijgen ze er gratis bij. Theo en Jolanda kan het allemaal niets schelen, want zij maken zich - op z'n Gambiaans - niet langer druk om futiliteiten. Al snel wordt die positieve instelling behoorlijk op de proef gesteld. Het pannenkoekenmeel is lastig verkrijgbaar, het personeel niet altijd betrouwbaar en het toeristische Kololi tijdens het laagseizoen volkomen uitgestorven. Blijven lachen is het devies. En nu maar hopen dat ze dat gat in de markt gevonden hebben.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Start LEGO Masters en Hoge Bomen, film Life of Pi en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV