Actieklassieker Commando zie je woensdag op Veronica

Actieklassieker Commando zie je woensdag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

In de jaren tachtig speelde Arnold Schwarzenegger in diverse grote blockbusters (The Terminator, Predator), en tussen die toptitels wordt de actiefilm Commando nog weleens vergeten. Deze uitstekende film is woensdag te zien op Veronica en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Alle leden van de commandogroep van John Matrix woden vermoord. John heeft zich na zijn pensioen teruggetrokken en leeft nu alleen nog voor zijn dochtertje Jenny, met wie hij op een afgelegen plek in de bergen een rustig bestaan leidt. Dan komt generaal Kirby hem vertellen dat hij ook gevaar loopt. Twee lijfwachten moeten John en Jenny tegen eventuele moordpogingen beschermen. De helikopter van Kirby is nog maar net weer opgestegen of er klinken geweerschoten en de twee lijfwachten worden gedood. Terwijl John zijn wapens haalt, wordt Jenny door de belagers ontvoerd.

Spanning en actie
Voor een lekker filmavondje zit je met Commando goed, want dit is popcornentertainment ten top. Een simpel, maar spannend verhaal en een flinke scheut actie zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. Arnold Schwarzenegger mag dan een beperkte acteur zijn, in actiefilms als deze houdt hij zich prima staande. De rol van Jenny wordt gespeeld door en piepjonge Alyssa Milano, die later furore maakte in de serie Charmed. Ook was Milano in 2017 één van de vrouwen die aan de wieg stond van de #MeToo-beweging.

Commando (1985) wordt beoordeeld met een 6,7 op IMDb en is op woensdag 15 april om 22.55 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV