Woensdag in Op1: Pieter Verhoeve over 'Woningsdag' in plaats van Koningsdag

Woensdag in Op1: Pieter Verhoeve over 'Woningsdag' in plaats van Koningsdag
Dit zijn de gasten van woensdag 15 april 2020

Kijktip :

Woensdag 15 april, is het weer de beurt aan Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 15 april 2020

  • Ap Israel, eigenaar van Ap’s Barbershop in Den Haag, is de ‘hofkapper’ van heel politiek en bestuurlijk Den Haag. Van de make-over van oud-premier Jan Peter Balkenende, tot Bruno Bruins die tijdig zijn werkzaamheden in crisis-tijd stop moest zetten. Ap knipte ze allemaal. Tot de coronacrisis. Hoe is het nu met hem en zijn zaak? En wat vindt hij eigenlijk van het langer wordende kapsel van premier Mark Rutte? Vanavond is Ap te gast bij Op1.

  • Koekhappen, honderden bootjes op de grachten, en kleedje aan kleedje op de vrijmarkt: het zit er allemaal niet in op Koningsdag dit jaar. Want Koningsdag wordt dit jaar Woningsdag, met een ‘digitale kleedjesmarkt’ en een nationale thuis-toost. Een man mag de Koning namens ons allen feliciteren: Pieter Verhoeve, voorzitter van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen en de burgemeester van Gouda. Vanavond schuift hij aan in Op1.

  • Vandaag komt het kabinet in de wekelijkse persconferentie met een update over de corona-maatregelen. Heeft het kabinet de bestrijding van het virus onder controle? En staat versoepeling van de maatregelen op stapel? Vanavond bij Op1 komt politiek verslaggever Xander van der Wulp erover vertellen.

  • Door de coronacrisis worden de aardappelteelt en de sierteelt – goed voor een miljardenomzet – hard getroffen. Vanavond bij Op1 komt vicepremier en minister van Landbouw Carola Schouten vertellen hoe het kabinet de economische schade wil beperken.

  • President Donald Trump heeft besloten de Wereld Gezondheids Organisatie niet langer financieel te steunen. Is dit zijn zoveelste dwaze daad of heeft Trump eigenlijk een punt? Vanavond bij Op1 praat viroloog Marion Koopmans erover. Zij is naast viroloog, ook adviseur van het WHO.

  • Al bijna een maand zitten de deuren van verpleeghuizen potdicht voor bezoekers. Amstelring, een zorgorganisatie met 22 verpleeghuizen, doet nu de dringende oproep aan de politiek familie na 28 april weer binnen toe te laten.Inge Borghuis is bestuurder van Amstelring. Vanavond bij Op1 vertelt zij waarom ze de deuren weer wil openen voor familie. Er doen zich volgens haar te veel schrijnende situaties voor.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Pieter Verhoeve over 'Woningsdag' in plaats van Koningsdag of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV