Recensie: Sergio is spannend, romantisch én tragisch

Recensie: Sergio is spannend, romantisch én tragisch
Ana de Armas en Wagner Moura in topvorm

Film :

Vanaf 17 april staat de nieuwe film Sergio op Netflix. Weer eens een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is dit verhaal een schot in de roos? Lees hier de recensie van Sergio.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze Netflix-recensies.

Diplomaat
Sérgio Vieira de Mello is Braziliaans diplomaat van de Verenigde Naties. In het jaar 2003 reist hij als Hoge Commissaris voor de Mensenrechten naar Irak om er vrede te bewerkstelligen. Niet enkel zijn werk houdt hem bezig, ook zijn partner Carolina is steeds in zijn gedachten en hij koestert de wens om meer tijd met haar door te brengen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Het werk van documentairemaker Greg Barker (die hier regisseur is) en scenarist Craig Borten laat zien dat zij hun huiswerk hebben gedaan. Een mengeling van spanning, tragedie en romantiek dat met behulp van de twee ijzersterke hoofdrollen onwijs goed tot leven komt. Een van de betere films die Netflix in 2020 aan haar abonnees heeft aangeboden. 3,5 ster.

Cast
Naast Wagner Moura (Narcos) en Ana de Armas (Knives Out) spelen ook Brían F. O'Byrne (Million Dollar Baby), Garret Dillahunt (No Country for Old Men) en Clemens Schick (Casino Royal) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Greg Barker.

Sergio is vanaf 17 april 2020 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Drama. Tijdsduur: 118 minuten. IMDb-score: 6,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV