Filmrecensie: Star Wars: The Last Jedi

Filmrecensie: Star Wars: The Last Jedi
De langste Star Wars-film ooit vliegt voorbij

Film :

Deze week is de langverwachte film Star Wars: The Last Jedi in première gegaan en Gids.tv was erbij. Wanneer op het bioscoopscherm de zin 'A long time ago in a galaxy, far far away' komt te staan en de wereldberoemde muziek start, gaat je hart toch weer sneller kloppen. Lees hier de recensie van Star Wars: The Last Jedi.

Het einde van het vorige deel, Star Wars: The Force Awakens, eindigde met grote cliffhanger. Op een verre planeet op een eiland zoekt Rey naar Luke Skywalker om hem zijn lichtzwaard terug te geven en om te vragen of hij haar wil helpen. We zien een gebroken strijder die daar helemaal geen zin in lijkt te hebben. Het begint allemaal wat stroef, maar dat is al snel vergeten als generaal Leia Organa probeert te ontsnappen aan de First Order, met het kwaadaardige personage Snoke.

:article:img

Een interessant karakter is ook Kylo Ren, de zoon van Han Solo en Leia Organa. Hij volgde een Jedi-opleiding, maar werd verleid door Snoke en bekeerde tot 'the dark side'. Je ziet zijn strijd met iedereen, maar vooral met zichzelf. Hij is onzeker maar heeft ook woede en kracht, 'The Force', die niet meer onder controle is. Is er bovendien toch nog iets van genegenheid naar zijn moeder?

Er zijn drie verhaallijnen door elkaar te volgen. De film is gemaakt met ongelooflijk mooie decors, veel actie en grote gevechten in het heelal. Compleet met 'Tie Starfighters' en ook is de 'Millennium Falcon' te zien in Star Wars: The Last Jedi.

De echte achtbaanrit en puur popcorn-vermaak - positief bedoeld - begint in het tweede deel van de film, waarbij je goed in je stoel wordt gezet. Wat vooral knap is, is dat de nieuwe en oude generatie acteurs goed samengaan en het wat nostalgisch, maar toch fris aanvoelt.

:article:img

De echte ster van de film is absoluut Prinsess Leia, gespeeld door Carry Fisher. Deze Star Wars: The Last Jedi is echt een ode aan haar. Fisher overleed vorig jaar onverwachts op 60-jarige leeftijd.

Star Wars: The Last Jedi is vanaf 13 december in de bioscopen te zien. Tijdsduur: 152 minuten. Genre: Actie, Avontuur, Fantasy, Sciencefiction. Bekijk hieronder de trailer van de film.

")


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: Star Wars: The Last Jedi of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV