Prachtig romantisch drama The End of the Affair vrijdag op Canvas

Prachtig romantisch drama The End of the Affair vrijdag op Canvas
Ook te streamen op Google Play

Kijktip :

De klassieke roman The End of the Affair uit 1951, geschreven door Graham Greene, werd in 1955 al eens verfilmd als een romantisch drama met Deborah Kerr en Van Johnson. De remake uit 1999, met Julianne Moore en Ralph Fiennes, is echter nóg mooier. Deze versie is vrijdag te zien op Canvas en te streamen via Google Play.

Het verhaal
The End of the Affair speelt zich af in 1939, vlak voor het begin van de Tweede Wereldoorlog. Sarah Miles (gespeeld door Moore) is getrouwd met Henry en hoewel ze van haar man houdt, deelt ze geen intimiteiten met hem. Wanneer ze Maurice (Fiennes) ontmoet, is de aantrekkingskracht tussen hen zo groot dat ze zich storten in een gepassioneerde affaire. Plotseling en zonder reden verlaat Sarah haar minnaar. Als Maurice twee jaar later de kans krijgt om achter de reden van Sarah's besluit te komen, pakt hij deze met beide handen aan.

Tranentrekker
Voor de filmliefhebbers van klassieke romantische drama's is The End of the Affair een dikke aanrader. Het verhaal van Sarah en Maurice is tragisch, maar ook romantisch en zeer ontroerend en daarmee is de film een echte tranentrekker. Julianne Moore spat - zoals zo vaak - van het doek in de hoofdrol en ze kreeg dan ook een welverdiende Oscarnominatie. Ook Ralph Fiennes laat geweldig acteerwerk zien. Hij werd niet genomineerd voor een Oscar, maar in zijn thuisland Groot-Brittannië werd hij wél beloond met een BAFTA-nominatie.

The End of the Affair (1999) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 17 april om 21.25 uur te zien op Canvas. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Bron: Columbia Pictures


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtig romantisch drama The End of the Affair vrijdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV