Ontroerende dramafilm The Longest Ride zaterdag te zien op SBS 9

Ontroerende dramafilm The Longest Ride zaterdag te zien op SBS 9
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Met de legendarische acteur en regisseur Clint Eastwood als vader zal Scott Eastwood waarschijnlijk altijd in zijn schaduw staan, maar ondertussen timmert Scott zelf ook flink aan de weg. Zo schitterde hij enkele jaren geleden in het ontroerende filmdrama The Longest Ride, dat zaterdag te zien is op SBS 9. Je kunt de film ook streamen via Pathé Thuis.

Het verhaal
In The Longest Ride komt een jong stel in contact met een oudere man. We maken kennis met Luke (gespeeld door Eastwood), ooit een gevierd rodeokampioen, die nu droomt van een comeback. Hij vormt een koppel met Sophia (Britt Robertson), die net is afgestudeerd en droomt van een carrière in New York. Na hun eerste date zijn ze getuige van een ernstig auto-ongeluk en wanneer het oude, 91-jarige slachtoffer Ira (Alan Alda) in het ziekenhuis ligt, zoeken ze contact met hem. Hij vertelt zijn buitengewone levensverhaal.

Lekker sentimenteel
Het is iets waar Amerikanen soms om verguisd worden, maar ze zijn er wél goed in: het maken van lekker sentimentele films. Door de critici vaak neergesabeld, maar bij het grote publiek bijzonder geliefd. Dat was ook het geval met The Longest Ride: veel critici vonden het maar niks, maar de film werd wél genomineerd voor vier Teen Choice Awards - wat direct de doelgroep illustreert. Feit blijft dat Scott Eastwood en Britt Robertson in de hoofdrollen degelijk acteerwerk laten zien en gelukkig tilt de aanwezigheid van de veteraan Alan Alda het geheel naar een hoger niveau.

The Longest Ride (2015) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zaterdag 18 april om 20.30 uur te zien op SBS 9. Lees hier waar je SBS 9 kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ontroerende dramafilm The Longest Ride zaterdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV