Heftige docu Carrousel maandag te zien op NPO 2

Heftige docu Carrousel maandag te zien op NPO 2
Kunnen jonge criminelen op het rechte pad blijven?

Kijktip :

Maandag (20 april) is op NPO 2 de prachtige, maar heftige documentaire Carrousel te zien. Hierin wordt de camera gericht op Tayfun, Nabil en Delgano en hun begeleiders, die van heel dichtbij worden gevolgd. De jongens worstelen zich naar een leven tussen de lijntjes.

Crimineel
We krijgen een exclusief kijkje in het Rotterdamse centrum De Nieuwe Kans. Dit centrum doet precies wat de naam belooft: hier worden jonge mannen met een problematische en vaak criminele achtergrond weer op weg geholpen. Dat gaat eigenlijk nooit zonder slag of stoot, zoals te zien is in het traject dat Tayfun, Nabil en Delgano afleggen.

Ander leven
Een jaar lang werden de drie jongens en hun begeleiders gevolgd. De mentoren moeten een enorme hoeveelheid geduld, empathie en doorzettingsvermogen aan de dag leggen om de jongens te helpen. In de documentaire Carrousel wordt de kansenongelijkheid onder jongeren pijnlijk duidelijk. Ook zien we de eindeloze inspanningen van verzorgers om jongeren een ander leven te geven.

De documentaire Carrousel is op maandag 20 april om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Carrousel terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige docu Carrousel maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV