Spannende avonturenfilm The Mummy vrijdag te zien op SBS 9

Spannende avonturenfilm The Mummy vrijdag te zien op SBS 9
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Direct na het Indiana Jones-avontuur Raiders of the Lost Ark kun je maandag op Net 5 genieten van een andere, klassieke avonturenfilm: The Mummy. In 1999 was het een grote hit in de bioscoop en het is dan ook heerlijk popcornentertainment. Je kunt The Mummy ook streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
De avonturier Rick O'Connell (gespeeld door Brendan Fraser) stuit per toeval op de ruïnes van Hamunaptra, de stad der doden. In de langvergane stad ligt niet alleen een enorme goudschat verborgen, het is ook de rustplek van de kwaadaardige hogepriester Imhotep. Samen met de Egyptoloog Evelyn (Rachel Weisz) en haar broer Jonathan (John Hannah) betreedt Rick de stad. Ze zijn echter niet alleen: een groep Amerikaanse schatzoekers is hetzelfde van plan, niet wetend dat ze hiermee de geest van de wraakzuchtige priester weer tot leven brengen...

Horror en actie
Hoewel The Mummy geclassificeerd kan worden als een horrorfilm, moet je daar - als je absoluut niet van horror houdt - niet te zwaar aan tillen. Bovenal is dit een heerlijke avonturenfilm in de stijl van onder meer Indiana Jones en dat betekent dat je je gedachten even op nul kan zetten om vermaakt te worden met deze spannende film. Het acteerwerk is degelijk (vooral van Rachel Weisz, die hiermee aan het begin van haar carrière stond), maar uiteraard draait het vooral om het avontuur en de uitstekende special effects, die werden genomineerd voor een BAFTA.

The Mummy (1999) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 24 april om 20.30 uur te zien op SBS 9.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Spannende avonturenfilm The Mummy vrijdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV