Nieuw seizoen Dokters van Morgen vanaf 20 april op NPO 1

Nieuw seizoen Dokters van Morgen vanaf 20 april op NPO 1
Antoinette Hertsenberg presenteert nieuwste medische innovaties

Nieuws :

Antoinette Hertsenberg onderzoekt in een nieuw seizoen van Dokters van Morgen spraakmakende innovaties in de zorg. Hertsenberg spreekt met deskundigen uit binnen- én buitenland en ziet met eigen ogen hoe medische innovaties ons leven voorgoed kunnen veranderen

Wat zijn de effecten van alcohol op onze gezondheid? Hoe komt het dat steeds meer jongeren bijziend zijn? En hoe kunnen we het placebo-effect inzetten om ons lichaam, in ons eigen voordeel, voor de gek te houden?

Bacteriofagen
Dokters van Morgen geeft een laatste update over bacteriofagen; wat is er gebeurd sinds het programma in 2018 voor het eerst aandacht aan de bacterie-etende virussen besteedde?

Alcohol
Dokters van Morgen zoekt uit hoeveel glazen alcohol je per dag kunt drinken zonder gezondheidsschade op te lopen en neemt de proef op de som; wat zijn de gezondheidseffecten van een maand geheelonthouding? En hoe heeft de aanpak in IJsland ertoe geleid dat IJslandse pubers nu geen druppel alcohol meer drinken?

Placebo
Er is in de medische wereld steeds meer aandacht voor de invloed van de geest op ons lichaam. Deze is lange tijd onderschat; de macht van het brein op het lichaam is vele malen groter dan aanvankelijk werd gedacht. Dokters van Morgen laat een behandeling met virtual reality zien, die gebruikt wordt voor mensen die een ledemaat missen en veel last hebben van fantoompijnen.

Dokters van Morgen is vanaf 20 april iedere maandag om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt iedere uitzending van Dokters van Morgen terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Dokters van Morgen vanaf 20 april op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV