Bloedstollende thriller Law Abiding Citizen woensdag te zien op Veronica

Bloedstollende thriller Law Abiding Citizen woensdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Soms loopt de mening van de filmcritici en het grote publiek zó ver uit elkaar, dat je bijna niet anders kunt dan zelf de film kijken om je mening te vormen. Law Abiding Citizen is daarvoor een uitstekende kandidaat: deze thriller wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb, maar werd neergesabeld door de critici. Je kunt Law Abiding Citizen streamen via Netflix en Videoland.

Het verhaal
Wat staat je als brave burger te doen als justitie je in de steek laat? Clyde Shelton (gespeeld Gerard Butler) is een wrak na de brute inbraak in zijn huis die hij als enige overleeft. Vanaf het moment dat doorheeft dat openbaar aanklager Nick Rice (Jamie Foxx) een akkoord heeft gesloten met de hoofdverdachte, zint Clyde op wraak. Tien jaar later neemt Clyde het recht in eigen hand en belandt hij in de cel. Tot verbijstering van aanklager Nick begint de wraak van Clyde dan pas echt, want in hoog tempo worden aanslagen gepleegd op advocaten en rechters die destijds bij de zaak betrokken waren.

Zenuwslopend
Nee, heel erg warm liepen de critici niet voor Law Abiding Citizen. Toch had regisseur F. Gary Gray toen al een uitstekende reputatie opgebouwd dankzij films als The Negotiator (1998) en The Italian Job (2003). Bovendien kon hij over een uitstekende cast beschikken, met naast Gerard Butler en Jamie Foxx ook Colm Meaney, Leslie Bibb en Viola Davis in de gelederen. Toch kunnen we wel stellen dat Law Abiding Citizen een zenuwslopende thriller is, met lekker veel actie en een origineel verhaal. Prima vermaak, dus.

Law Abiding Citizen (2009) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op woensdag 2 september om 22.50 uur te zien op Veronica.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Bloedstollende thriller Law Abiding Citizen woensdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV