Top 10 met beste avonturenfilms aller tijden en waar ze te streamen

Top 10 met beste avonturenfilms aller tijden en waar ze te streamen
Met Indiana Jones, Lord of the Rings en meer

Film :

Nu bijna heel Nederland door de coronacrisis binnen zit, is al het avontuur uit ons leven verdwenen. Om toch de nodige adrenalinestoten te krijgen, maakte Gids.tv een top tien met de beste avonturenfilms aller tijden. Je leest hier ook waar je de films kunt streamen, zodat je thuis op de bank kunt genieten van deze opwindende avonturen.

1. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001, IMDb ★ 8,8)


We trappen onze lijst af met misschien wel de beste filmtrilogie aller tijden: The Lord of the Rings. Hierboven staat de eerste film vermeld, maar uiteraard mogen ook The Two Towers (2002) en The Return of the King (2003) niet vergeten worden. De hobbit Frodo (gespeeld door Elijah Wood), die de opdracht krijg om de Ene Ring te vernietigen. Gedurende de epische reis ontmoet hij allerlei bijzondere figuren en komt hij, met het reisgezelschap, terecht in levensgevaarlijke situaties. Lees hier waar je The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring kunt streamen.

2. Star Wars (1977, IMDb ★ 8,6)


Ook op de tweede plaats staat niet één film, maar een trilogie. In 1977 veranderde George Lucas de filmwereld met Star Wars, en deze baanbrekende film werd gevolgd door twee briljante vervolgen: The Empire Strikes Back (1980) en Return of the Jedi (1983). In Star Wars maken we kennis met de jonge Luke Skywalker (Mark Hamill), die samen met een bont gezelschap probeert het heelal te redden van een allesvernietigend ruimteschip van de Empire. Ondertussen hopen ze prinses Leia (Carrie Fisher) uit de klauwen van Darth Vader te bevrijden. Lees hier waar je Star Wars kunt kijken.

3. Back to the Future (1985, IMDb ★ 8,5)


De derde film van ons lijstje vormt opnieuw het startschot voor een uitstekende trilogie, maar dit keer focussen we ons vooral op het eerste deel. De vervolgen zijn prima, maar er kan niets tippen aan de eerste film van de Back to the Future-reeks. Hierin gaat de jonge Marty McFly (Michael J. Fox) terug naar het jaar 1955, met dank aan een geavanceerde tijdmachine. In de jaren vijftig komt zijn eigen bestaan in gevaar wanneer zijn moeder verliefd op hem wordt - en dus moet Marty zijn sullige vader aan zijn knappe moeder koppelen. Lees hier waar je Back to the Future kunt streamen.

4. Raiders of the Lost Ark (1981, IMDb ★ 8,4)


En ja hoor, ook nummer vier is het eerste deel van een succesvolle filmreeks. Van de Indiana Jones-serie zijn inmiddels vier films verschenen, en een vijfde is in de maak, maar opnieuw focussen we ons op het eerste deel. Van de vervolgen kan namelijk alleen Indiana Jones and the Last Crusade in de buurt komen van Raiders of the Lost Ark. Harrison Ford maakt zijn entree als Indiana Jones, een avontuurlijke archeoloog die de opdracht krijgt de mythische Ark des Verbonds te vinden voordat de nazi's hem in handen krijgen. Lees hier waar je Raiders of the Lost Ark kunt kijken.

5. Pan's Labyrinth (2006, IMDb ★ 8,2)


We stappen nu over van succesvolle Hollywood-blockbusters naar een pareltje van de Spaanse cinema. Guillermo del Toro maakte in 2006 dit meesterwerk, waarin verschillende genres bij elkaar komen. Fantasy en horror voeren echter de boventoon in deze spannende film, die zich afspeelt in 1944. De jonge stiefdochter van een sadistische legerofficier probeert aan de harde werkelijkheid te ontsnappen door in een bizarre fantasiewereld te vluchten. In deze wereld krijgt het meisje drie opdrachten, die ze vóór volle maan moet vervullen. Lees hier waar je Pan's Labyrinth kunt streamen.

6. Up (2009, IMDb ★ 8,2)


Uiteraard mag ook het briljante oeuvre van animatiestudio niet onbesproken blijven. We hadden op deze plek ook kunnen kiezen voor klassiekers als Toy Story en Finding Nemo, maar wij kiezen voor Up. In deze even ontroerende als vrolijke film besluit een oude man na de dood van zijn vrouw naar de Paradijswaterval in Zuid-Amerika te verhuizen. Dit doet hij door een enorme hoeveelheid ballonnen aan zijn huis vast te maken, zodat hij opstijgt en wegdrijft van zijn vertrouwde omgeving. Hij weet echter niet dat er nóg wat bezoekers aan boord zijn... Lees hier waar je Up kunt kijken.

7. Jurassic Park (1993, IMDb ★ 8,1)


De zevende film op onze lijst is, na Raiders of the Lost Ark, de tweede productie van Steven Spielberg in deze top tien. Met Jurassic Park scoorde de regisseur opnieuw een enorme hit, want dankzij de nieuwste technologie kon hij levensechte dinosauriërs tot leven wekken. De film gaat over een oude miljardair die een manier heeft gevonden om de uitgestorven dieren weer op aarde te zetten. Hij wil een pretpark openen, maar het park moet eerst getest worden door een aantal deskundigen. Vanaf dan geldt de Wet van Murphy: alles wat fout kan gaan, gaat fout. Lees hier waar je Jurassic Park kunt streamen.

8. Into the Wild (2007, IMDb ★ 8,1)


Sean Penn kennen we allemaal als de fantastische acteur die Oscars won voor zijn rollen in Mystic River en Milk, maar hij is ook een begenadigd regisseur. In 2007 verscheen de prachtige, op ware feiten gebaseerde avonturenfilm Into the Wild. De film vertelt het verhaal van Christopher McCandless (Emile Hirsch), een jongeman die na zijn afstuderen besluit de wildernis in te trekken. Hij doneert al zijn spaargeld aan het goede doel en vertrekt richting Alaska. Onderweg komt hij allerlei markante figuren tegen. Lees hier waar je Into the Wild kunt kijken.

9. The Wizard of Oz (1939, IMDb ★ 8,0)


In deze lijst mag ook een klassieke avonturenfilm uit de Golden Age of Hollywood niet ontbreken. En welke andere film past dan beter in onze lijst dan The Wizard of Oz? Generaties zijn opgegroeid met deze prachtige film, waarin de jonge Dorothy (Judy Garland) door een tornado belandt in het magische land van Oz. Ze begint aan een wonderbaarlijke reis, waarin ze wordt vergezeld door een vogelverschrikker, een leeuw en een tinnen man. Ondertussen moet ze proberen uit de handen een kwaardaardige heks te blijven. Lees hier waar je The Wizard of Oz kunt streamen.

10. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003, IMDb ★ 8,0)


We sluiten af met één van de populairste franchises van de 21ste eeuw. In 2003 verscheen de allereerste Pirates of the Caribbean-film, die - geloof het of niet - werd gebaseerd op een attractie in Disneyland. De onnavolgbare Johnny Depp nam de hoofdrol op zich en hij maakte van kapitein Jack Sparrow een legendarisch personage. Inmiddels zijn er nog vier films verschenen, maar er kan zoals zo vaak niets tippen aan de eerste film uit de reeks. Hierin probeert Jack Sparrow samen met Will Turner (Orlando Bloom) de mooie Elizabeth Swann (Keira Knightley) te redden. Lees hier waar je Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl kunt kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV