Maandag in Op1: Ab Osterhaus, Lodewijk Asscher, Herman den Blijker en meer

Maandag in Op1: Ab Osterhaus, Lodewijk Asscher, Herman den Blijker en meer
De gasten van maandag 20 april

Kijktip :

Het weekend is weer achter de rug, maar de ontwikkelingen rondom het coronavirus staan nooit stil. Vanavond wordt in Op1 onder meer de (mislukte) appathon besproken, waarin diverse mogelijke corona-apps werden gepresenteerd. Welke onderwerpen komen nog meer aan bod?Gasten in Op1 - maandag 20 april

  • Het kabinet maakt morgen bekend of de huidige corona-maatregelen na 28 april worden doorgetrokken. Kunnen de scholen bijvoorbeeld weer open? Viroloog Ab Osterhaus praat ons bij over de besmettelijkheid van kinderen.
  • Het was het weekend van de appathon, maar of er een app gaat komen die ons door de coronacrisis heen gaat helpen, is nog maar de vraag. We praten erover met beveiligings- en privacy-expert Brenno de Winter.
  • De druk op intensive care personeel neemt af, maar voelt dat ook zo? Medisch psycholoog bij het VU Medisch Centrum Annemiek Nooteboom staat IC-verpleegkundigen bij en vreest voor burn-outs.
  • Een van die mensen op de intensive care is defensiearts Michel Los. Hij raakte zelf ook besmet met het coronavirus en vergelijkt de situatie in het ziekenhuis met wat hij meemaakte in Afghanistan.
  • Financieel onderzoeksjournalist bij Follow The Money Eric Smit ergert zich aan de immorele opstelling van grote bedrijven die gebruik maken van het noodfonds. PvdA-leider Lodewijk Asscher vindt dat het kabinet hogere eisen moeten stellen aan die financiële steun.
  • Chefkok Herman den Blijker zou voor SBS6 een programma maken waarin hij slechtlopende horecazaken zou helpen met zijn goede raad en adviezen, maar door de coronacrisis konden die opnames niet doorgaan en dus bedacht hij iets anders. In zijn nieuwe programma Herman helpt een handje rijdt hij in een foodtruck het hele land door om voor iedereen die dat in deze tijd extra nodig heeft een lekkere maaltijd de bereiden.

Presentatie
Vanavond wordt Op1 gepresenteerd door Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt dagelijks de beste fragmenten en de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Ab Osterhaus, Lodewijk Asscher, Herman den Blijker en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier