Woensdag in Op1: Ahmed Aboutaleb over corona en maand van samenzijn Ramadan

Woensdag in Op1: Ahmed Aboutaleb over corona en maand van samenzijn Ramadan
Dit zijn de gasten van woensdag 22 april 2020

Kijktip :

Woensdag 22 april, is het weer de beurt aan Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 22 april 2020

  • De boodschap van premier Rutte voor de komende weken is nog steeds: afsand houden en zoveel mogelijk binnen blijven. Dat geldt dus ook voor de moslimgemeenschap die morgenavond begint met de viering van de vastenmaand, de Ramadan. Afstand houden en binnen blijven terwijl de ramadan een feest is met familie en vrienden. Bij Op1 praat burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb erover.

  • Spoedeisende Hulp Arts Gor Khatchikyan praat ons vanavond weer bij over het werk op zijn afdeling. Het wordt er rustiger en er begint langzaamaan weer ruimte te komen voor niet-coronagerelateerde zorg.

  • De coronamaatregelen zijn verlengd tot 20 mei, het festivalseizoen is afgelast en evenementen zijn verboden tot en met 1 september. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over deze nieuwe maatregelen. Met politiek verslaggever bij de NOS Xander van der Wulp praten we erover.

  • De economie krijgt een enorme klap te verduren door de intelligente lockdown. In een maand tijd is de grootste daling van het consumentenvertrouwen ooit gemeten: van -2 naar -22. Econome Marike Stellinga praat over de ongekend zware tijd voor het Nederlandse bedrijfsleven.

  • Vijf vrienden trokken voor hun jaarlijkse ski-vakantie naar Tirol. Ze kregen allemaal corona, vriend Theo overleed zelfs.Rob du Chatenier, Tonnie Brands en Johan Bindels vertellen het trieste verhaal van hun vriendengroep en de schadeclaim die ze indienen tegen de autoriteiten in Tirol.

  • Horecaondernemer Khalid Oubaha vreest de klappen voor zichzelf en zijn collega’s. Want die overheidssteun is fijn, maar zonder inkomsten blijft niemand staande.

  • Gisteren ging de al verwachte streep door het festivalseizoen; geen Pinkpop, geen North Sea Jazz, geen Concert at Sea. Dus wat nu? Hoe komt de live-muziekfan de zomer door? 3FM-dj Eva Koreman deelt haar festival-heimweemomenten, maar kent ook heel wat initiatieven om het gemis enigszins te stelpen.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV