Fantastische animatiefilm The Red Turtle vrijdag te zien op NPO 2

Fantastische animatiefilm The Red Turtle vrijdag te zien op NPO 2
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

De naam Michael Dudok de Wit zal misschien niet bij iedereen een belletje laten rinkelen, maar deze Nederlandse animator won in 2001 al eens een Oscar voor de Beste Korte Animatiefilm. In 2017 werd hij opnieuw genomineerd, dit keer voor de lange animatiefilm The Red Turtle. Deze prachtige film is vrijdag te zien op NPO 2 en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Temidden van de grote, woeste oceaan vecht een schipbreukeling voor zijn leven. Als hij op het punt staat te verdrinken, spoelt hij plotseling aan op een onbewoond tropisch eiland. Slechts omgeven door zand, schuwe dieren en een oerwoud probeert de eenzame en hongerige man een vlot te bouwen, waarmee hij weer naar de bewoonde wereld kan varen. Elke keer als hij probeert te ontsnappen duwt een mysterieuze kracht hem echter terug naar het eiland. Op de één of andere manier wil de enige rode schildpad op het eiland hem niet laten gaan.

Uniek meesterwerk
The Red Turtle is een uniek animatie-meesterwerk. Mensen die denken dat animatiefilms alleen voor kinderen zijn (wat natuurlijk niet zo is), doen er goed aan deze film eens te bekijken. Er wordt geen woord gesproken in de tachtig minuten die de film duurt, maar ondertussen vertelt deze productie wel een prachtig verhaal over de relatie tussen mens en natuur. De schitterende, ouderwetse, met de hand getekende beelden doen je mond soms openvallen van verbazing. Kortom, The Red Turtle is het bekijken méér dan waard.

The Red Turtle (2016) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 24 april om 23.40 uur te zien op NPO 2.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische animatiefilm The Red Turtle vrijdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier