Prachtige muziekdocu Coldplay: A Head Full of Dreams zaterdag te zien op NPO 2

Prachtige muziekdocu Coldplay: A Head Full of Dreams zaterdag te zien op NPO 2
Het verhaal van de wereldberoemde band

Kijktip :

Op de late zaterdagavond kun je op NPO 2 genieten van de prachtige muziekdocumenaire Coldplay: A Head Full of Dreams. Centraal staat natuurlijk de beroemde band uit de titel. De bandleden vertellen zelf - met veel humor - over hun reis, van het prille begin tot wereldwijde faam.

Slungelige pubers
De vier muzikanten van Coldplay (Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion en Chris Martin) kennen elkaar al sinds hun pubertijd. Vanaf het moment dat ze besloten samen muziek te maken zijn ze vastgelegd door regisseur Mat Whitecross. Hierdoor zien we hoe de slungelige pubers hun eerste stappen zetten richting wereldwijd succes: in de slaapkamer van Buckland als hij zijn eerste songs schrijft, en als een piepjonge Martin het carrièreplan van Coldplay uittekent.

Kleurrijke biopic
Door het vele krakkemikkige videomateriaal uit de late jaren negentig en de heerlijk arrogante quotes van de heren is Coldplay: A Head Full of Dreams een kleurrijke biopic geworden. Whitecross combineert backstagebeelden van de grootse wereldtournee met imponerende vertolkingen van iconische nummers als 'Fix You' en 'Viva la Vida'. Het zijn vooral de beelden achter de schermen die de hechte vrierndschap tussen de bandleden tonen.

De documentaire Coldplay: A Head Full of Dreams is op zaterdag 25 april om 23.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Coldplay: A Head Full of Dreams terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige muziekdocu Coldplay: A Head Full of Dreams zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV