Fantastische thriller Shutter Island donderdag te zien op Spike

Fantastische thriller Shutter Island donderdag te zien op Spike
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

De briljante filmregisseur Martin Scorsese levert al zijn hele carrière klassieker na klassieker af. In zijn oeuvre vinden we hoogtepunten als Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, The Departed, The Wolf of Wall Street en The Irishman. Hierin wordt de fantastische thriller Shutter Island nog weleens vergeten. Deze film zie je donderdag op Spike, maar je kunt 'm ook streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
U.S. Marshal Teddy Daniels (gespeeld door Leonardo DiCaprio) moet in 1954 samen met zijn partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) de mysterieuze verdwijning van een gevangene uit een instelling voor geesteszieke criminelen onderzoeken. De moordenares is ontsnapt uit het psychiatrisch instituut op Shutter Island en vermoed wordt dat zij zich nog ergens op het eiland schuilhoudt. Tijdens zijn zoektocht stuit Teddy op een sinister web van misleiding en intriges. Hij bijt zich in de zaak vast en ontrafelt zo steeds meer geheimen over het eiland, zijn partner en zichzelf. Niets is meer wat het lijkt.

Maximale spanning
We associëren het werk van Scorsese meestal met gewelddadige gangsterfilms, maar hij blijkt ook met thrillers uitstekend uit de voeten te kunnen. Dat liet hij in 1991 al zien met de film Cape Fear, maar met Shutter Island doet hij daar nog een flinke schep bovenop. De spanning wordt maximaal opgevoerd en je wordt helemaal de film ingezogen - mede dankzij de prachtige sets en kostuums, waardoor je je écht in 1954 waant. De fenomenale cast, met Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Max von Sydow, Michelle Williams, Emily Mortimer en Patricia Clarkson, doet de rest.

Shutter Island (2010) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op donderdag 30 april om 22.00 uur te zien op Spike. Lees hier waar je Spike kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische thriller Shutter Island donderdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier