Verslag van Koningsdag 2020 zie je maandagavond op NPO 1

Verslag van Koningsdag 2020 zie je maandagavond op NPO 1
Winfried Baijens gaat op roadtrip

Kijktip :

Eén van de populairste feestdagen van Nederland, Koningsdag, kan dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Tal van evenementen en concerten zijn afgelast. Verslaggever Winfried Baijens besluit toch op roadtrip te gaan, om te zien wat er dit jaar wél gebeurt in het land.

Provincies
In totaal zal Baijens op Koningsdag door elf van de twaalf provincies trekken. Bij het ochtendgloren vertrekt hij vanuit Groningen en rond het begin van de uitzending, die om 19.00 uur begint, zal hij arriveren in Maastricht. De Limburgse hoofdstad zou dit jaar als decor dienen voor het verjaardagsfeest van koning Willem-Alexander, die 53 kaarsjes mag uitblazen dit jaar.

Anderhalve meter
Gedurende de dag brengt Baijens verslag uit aan zijn collega Amber Brantsen. Hij deelt zijn observaties en belevenissen op deze in alle opzichten unieke Koningsdag, want kun je wel een feest vieren als je anderhalve meter afstand moet houden? De horeca is gesloten, grote evenementen zijn afgelast en de klassieke vrijmarkten zijn uit den boze. Toch probeert Nederland er wat van te maken.

Het verslag van Koningsdag 2020 is op maandag 27 april om 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna het verslag van Koningsdag 2020 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Verslag van Koningsdag 2020 zie je maandagavond op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV