Nieuwe reeks Bevrijdingsjounaals begint maandag op NPO 1

Nieuwe reeks Bevrijdingsjounaals begint maandag op NPO 1
Bevrijding komt steeds dichter bij

Kijktip :

Vanaf maandag 27 april is er op NPO 1 een nieuwe reeks bevrijdingsjournaals te zien. Nieuwslezer Herman van der Zandt neemt je opnieuw 75 jaar terug in de tijd voor dagelijkse updates over de opmars van de geallieerden. Het Duitse leger is bijna verslagen.

Duitsland ingesloten
Tot en met 9 mei is na het NOS Journaal van 20.00 uur wederom het nieuws van precies 75 jaar geleden te zien. Militair historicus Christ Kelp verzorgt hierbij de analyse van de militaire operaties die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog worden ondernomen. Het is duidelijk dat Duitsland aan het eind helemaal is ingesloten: vanuit het oosten banen de Russen zich een weg naar Berlijn, de Amerikanen bestormen de Duitse hoofdstad vanuit het westen.

Capitulatie
Ook in Nederland is de bevrijding inmiddels erg dichtbij, want de geallieerden zijn inmiddels de Rijn overgestoken. De frontlinie loopt nu ruwweg door het midden van Nederland, van zuid naar noord, en daardoor is de hongersnood in het westen van het land nóg nijpender geworden. Verder wordt in de nieuwe reeks bevrijdingsjournaals gefocust op een hardnekkig misverstand over de capitulatie. Gaven de Duitsers zich op 5 mei 1945 wel écht over in hotel De Wereld in Wageningen?

De nieuwe reeks Bevrijdingsjournaals is vanaf maandag 27 april dagelijks om 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle Bevrijdingsjournaals terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe reeks Bevrijdingsjounaals begint maandag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV