Fantastisch filmspektakel Jurassic Park zie je maandag op Veronica

Fantastisch filmspektakel Jurassic Park zie je maandag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Maandagavond kun je op Veronica genieten van één van de meest iconische spektakelfilms van de afgelopen dertig jaar: Steven Spielbergs Jurassic Park. Een zeer vermakelijke film met - zeker voor 1993 - indrukwekkende special effects. Je kunt Jurassic Park ook streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Op een afgelegen eiland voor de kust van Costa Rica heeft de rijke, excentrieke ondernemer John Hammond een uitzonderlijk themapark gebouwd. Het park bevat prehistorische schepsels van 65 miljoen jaar terug, die door wetenschappers met behulp van DNA uit dinosaurusbloed tot leven zijn gewekt. Een select groepje, bestaande uit advocaat Donald Gennaro, wiskundige Ian Malcolm, dinosaurusexpert dr. Alan Grant en oudheidkundige dr. Ellie Sattler, wordt door Hammond samen met zijn kleinkinderen Tim en Lex uitgenodigd om voor de officiële opening een kijkje te komen nemen.

Blockbuster
Uiteraard gaat de bezichtiging van het park helemaal mis door een tropische storm, falende systemen en bloeddorstige dinosauriërs. Kortom, alle ingedriënten voor een gigantische blockbuster zijn aanwezig - en dat werd Jurassic Park dan ook. De monden van de bioscoopbezoekers vielen in 1993 open bij het zien van die levensechte dino's op een groot scherm en de film bracht uiteindelijk ruim een miljard dollar in het laatje. Vervolgen konden dan ook niet uitblijven, maar die halen het bij lange na niet bij dit meesterwerk.

Jurassic Park (1993) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op maandag 27 april om 21.30 uur te zien op Veronica.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fantastisch filmspektakel Jurassic Park zie je maandag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier