Vanavond op tv: Hoge Bomen met Louis van Gaal, nieuw seizoen Even Tot Hier en meer

Vanavond op tv: Hoge Bomen met Louis van Gaal, nieuw seizoen Even Tot Hier en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 25 april

Kijktip :

Vanavond is in Hoge Bomen niemand minder dan Louis van Gaal de hoofdgast, en er gaat een nieuw seizoen van het satirische programma Even Tot Hier van start. Maar je kunt ook kiezen voor een documentaire over de legendarische band Coldplay, of een nieuw seizoen van Before We Die. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 25 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Before We Die seizoen 2

NPO 3
NPO 3
20:30 uur

Vanavond start het tweede seizoen van de Zweedse misdaadserie Before We Die. De acht afleveringen zijn de komende vier zaterdagen met dubbele afleveringen vanaf 20:25 uur te zien op NPO 3. De serie gaat over Hanna Svensson, rechercheur bij de politie van Stockholm, die persoonlijk betrokken raakt bij een machtsstrijd in de onderwereld. Hanna Svensson is in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen wanhopig op zoek naar degene die verantwoordelijk is voor het lekken van informatie, in de hoop dat haar zoon Christian weer thuiskomt. Als blijkt dat de corrupte agent die achter het lek zit inmiddels niet meer voor de Mimica's werkt, moet Hanna uitzoeken voor wie hij nu actief is. Ze zet Jovan Mimica onder druk om haar te helpen. Daaraan kleven echter grote risico's.


Voetsporen v/d Bevrijding: bevrijding nabij?

NPO 2
NPO 2
20:35 uur

In de voorlaatste aflevering van de documentaireserie In de voetsporen van de Bevrijding is te zien dat de Duitse bezetter nog lang niet van plan is om op te geven. De Duitsers treden steeds harder op, met razzia's zoals in het Utrechtse Benschop. De geallieerde Canadese soldaten stoten door naar het noorden van Nederland. Zware gevechten in Groningen kosten de oudste broer van presentator Philip Freriks het leven. De 9-jarige Jantje is bij opa en oma om de honger in Utrecht te ontvluchten. Samen met zijn broer Joop gaat Philip terug naar het huis waar Jantje geraakt werd door een verdwaalde kogel. In de tussentijd bereiken de eerste geallieerde soldaten de Duitse concentratiekampen en wordt verzetsstrijder Selma van de Perre eindelijk bevrijd.


Terug: Even tot hier

NPO 1
NPO 1
21:25 uur

De satirische zaterdagavondshow Even tot hier is vanaf vanavond terug met een nieuw, maar aangepast seizoen. Ondanks de intelligente lockdown hebben de makers een manier gevonden om hun programma te kunnen maken. Een quiz met honderd man publiek? Onmogelijk. Een musicalensemble? Ondenkbaar. Een complete band uit België? Niet te doen. En toch is er een show. In een aangepaste vorm: iets korter en zonder een paar vertrouwde gezichten. Het publiek is er dankzij een live videoverbinding met de studio bij. Maar met satire, met muziek, met een simpel liedje en met anderhalve meter afstand. Dus ook tijdens de coronacrisis nemen Jeroen Woe en Niels van der Laan weer de week door. Met aandacht voor alles wat er gebeurd is en, speciaal dit seizoen, ook alles wat er niet gebeurd is.


Hoge Bomen: Louis van Gaal

SBS 6
SBS 6
21:30 uur

Deze week is Louis van Gaal te gast bij Jeroen van der Boom in Hoge Bomen. Van der Boom schetst in een persoonlijk gesprek aan de piano de levenslijn van zijn bekende hoofdgast. Samen herbeleven ze bijzondere momenten, met behulp van video's, foto's en de muziek die bij die momenten past. Voormalig voetbaltrainer Louis van Gaal is een sterke persoonlijkheid en vaak kritisch naar degene die hem interviewt. Maar aan de piano bij Jeroen zien we een ontspannen Van Gaal. Hij vertelt over zijn jeugd in Amsterdam Oost, als jongste van negen kinderen. Oud-buurjongens laten zien waar de jonge Louis op straat voetbalde en vertellen hoe fanatiek hij toen al was. Louis van Gaal kijkt kritisch naar zichzelf over de relatie die hij had met de pers. Maar wereldberoemde voetballers komen vertellen wat hun speciale band met Louis is. Nu hij met pensioen is, maakt hij vele reizen en hij neemt ons mee in zijn privé fotoalbum en filmpjes die hij op die reizen maakt.


Docu: Coldplay - A Head Full of Dreams

NPO 2
NPO 2
23:25 uur

De wereldberoemde band Coldplay vertelt in deze documentaire voor het eerst zelf het complete verhaal. Met humor en schwung volg je de reis van het bescheiden begin tot stadionvullende faam. Regisseur Mat Whitecross registreerde hoe vier slungelige postpubers popsterren werden. Vanaf het prille begin, ver vóór het enorme succes, heeft hij hen vastgelegd: in de slaapkamer van gitarist Jonny Buckland als hij zijn eerste songs schrijft, en als een piepjonge Chris Martin het carrièreplan van Coldplay uittekent. De krakkemikkige video's en arrogante quotes maken het een kleurrijke biopic. De regisseur combineert backstage-opnames van de imponerende wereldtour met spectaculaire optredens van iconische nummers zoals Fix You en Viva la Vida. De intieme momenten achter de schermen, waarin veel wordt gelachen en gedanst, onthullen de hechte vriendschap tussen de bandleden.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Hoge Bomen met Louis van Gaal, nieuw seizoen Even Tot Hier en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV