Zaterdag in Op1: André Kuipers over Koningsdag, Marion Koopmans en meer

Zaterdag in Op1: André Kuipers over Koningsdag, Marion Koopmans en meer
Dit zijn de gasten van 25 april

Kijktip :

De zaterdag-editie van Op1 van deze week wordt gepresenteerd door het donderdag-duo Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma, het vaste duo van WNL.


Meer uit deze uitzending Op1


Dit zijn de gasten van zaterdagavond:

  • Koningsdag vieren we dit jaar thuis. Op koningsdagthuis.nl helpen bekende en onbekende Nederlanders om de dag feestelijk door te komen. Astronaut André Kuipers en Heel Holland Bakt-winnares Anna Yilmaz zitten aan tafel.

  • Het aantal bezette IC-bedden zakte gisteren onder de 1000, maar ondertussen neemt de druk op revalidatieklinieken toe.Ferrie Harberts is revalidatiearts bij Basalt in Den Haag en denkt dat het daar nu pas echt begint.

  • Nu de piek op de IC’s achter de rug lijkt en het maatschappelijk ongenoegen over de lockdown hier en daar zichtbaar wordt, neemt het ongemak omtrent de grote macht van een klein groepje medici toe. Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans vertelt hoe zij de toekomstige samenwerking voor zich ziet.

  • Hasselt is de zwaarst getroffen gemeente in Noord-Nederland tijdens de coronacrisis. RTV Oost maakte de documentaire STEUN, om te laten zien hoe Hasselt vecht tegen het virus. Vanavond bij Op1 vertelt documentairemaker Daniel Godinho Veiga erover, samen met Lyanne Schroten en Jan Palland, die beide hun moeder verloren aan het coronavirus.

  • Alleen bedrijven die sociaal en duurzaam zijn, moeten financiële steun krijgen van de overheid. Dat schrijven Marcia Luyten en Jeroen Smit vandaag in de Volkskrant.Martin Visser is het hier niet mee eens, hij zegt dat bedrijven wel andere zaken aan hun hoofd hebben tijdens de crisis. Vanavond discussieren zij aan tafel.

Op1 is dagelijks rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag in Op1: André Kuipers over Koningsdag, Marion Koopmans en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV