Recensie: rampenfilm Only is angstaanjagend actueel

Recensie: rampenfilm Only is angstaanjagend actueel
Nieuwe bioscoopfilm gelijk op on demand

Film :

Op 16 april zou de film Only gaan draaien in de Nederlandse bioscopen. Ook deze 'sciencefictionfilm' heeft het witte doek helaas niet gehaald. Een actueel verhaal waarin een virus vooral bij de vrouwelijke bevolking dood en verderf zaait. Lees hier de recensie van de film Only.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Eva en Will
Aan het begin van het verhaal zorgt een komeet ervoor dat een mysterieus en levensgevaarlijk virus de wereld wordt ingestuurd. Vrouwen die besmet raken zullen sterven. Het jonge koppel Eva en Will verschuild zich in hun appartement, zowel voor de ziekte als voor de barbaarse mannen die op de overgebleven vrouwen jagen. Uiteindelijk moeten ze hun plekje verlaten om voor een laatste keer de chaos buiten te trotseren. Hun relatie wordt ernstig op de proef gesteld.

Freida Pinto en Leslie Odom Jr. in de film 'Only'

Beoordeling van Gids.tv: ★½
In de tijden waarin wij leven is het opmerkelijk dat virusfilms (denk aan Contagion) zeer populair zijn om te streamen. Commercieel gezien is het natuurlijk slim om nu ook Only op Video on Demand te zetten, maar is het ook het kijken waard? Verwacht in ieder geval geen meeslepende actie, grote komeetinslagen of andere rampspoed. De grote glazen bol is wel goed bekeken, want de film is bijzonder actueel met de coronacrisis op je netvlies. Alles aan Only voelt als een B-film aan met matige cast, een karig en wazig verhaal en geen doel. Als de aftiteling begint te lopen vraag je je echt af: waar heb ik anderhalf uur naar gekeken? Anderhalve ster.

Cast
Naast Freida Pinto (Rise of the Planet of the Apes) en Leslie Odom Jr. (Murder on the Orient Express) is ook Jayson Warner Smith (The Walking Dead) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Takashi Doscher (Still).

Only is vanaf 27 april 2020 te streamen op Video on Demand. Genre: Sciencefiction, Drama. Tijdsduur: 98 minuten. IMDb-score: 4,8.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV