Vanavond op tv: Verslag Koningsdag 2020, theatershow Peter Pannekoek en meer

Vanavond op tv: Verslag Koningsdag 2020, theatershow Peter Pannekoek en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 27 april

Kijktip :

Vanavond kun je terugblikken op een hele bijzondere Koningsdag, maar er is nog veel meer te zien. Zo kun je lachen om Peter Pannekoek, of de speciale liveshow van Chantal Janzen en Beau van Erven Dorens bekijken. Killing Eve wordt uitgezonden, maar ook het Bevrijdingsjournaal, en er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 27 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Verslag: Koningsdag 2020

NPO 1
NPO 1
19:00 uur

Nu de traditionele Koningsdag door de coronacrisis is afgelast, gaat Winfried Baijens op onderzoek uit. In alle vroegte vertrekt hij uit Groningen voor een roadtrip door elf van de twaalf provincies. Rond het begin van de uitzending, om 19:00 uur, eindigt de rit in Maastricht, de stad waar koning Willem-Alexander oorspronkelijk zijn 53e verjaardag zou komen vieren met koningin Máxima en de prinsessen. Aan Amber Brantsen brengt Winfried verslag uit van zijn observaties en belevenissen op deze in alle opzichten unieke Koningsdag. Kun je wel wat vieren als je anderhalve meter afstand van elkaar moet houden? In een periode dat alle horeca is gesloten, grote evenementen zijn verboden en de klassieke vrijmarkten dus ook uit den boze zijn. In reportages is te zien hoe Nederland er toch wat van probeert te maken.


Terug: Bevrijdingsjournaals

NPO 1
NPO 1
20:25 uur

Vanavond start een nieuwe reeks Bevrijdingsjournaals van de NOS. Tot en met 9 mei is na het NOS Journaal van 20 uur het nieuws van precies 75 jaar geleden te zien, gepresenteerd door Herman van der Zandt. Met militair historicus Christ Klep voor de analyse van de militaire bewegingen. De vierde reeks Bevrijdingsjournaals staat in het teken van het naderende einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Vanuit het oosten banen de Russen zich een weg naar Berlijn, vanuit het westen naderen de Amerikanen. In Nederland zijn de geallieerden inmiddels de Rijn overgestoken en loopt de frontlinie ruwweg door het midden van Nederland, van zuid naar noord. Daardoor is kort voor de bevrijding de hongersnood in het westen van het land op z’n ergst; erger nog dan in de wintermaand januari. De nieuwe serie focust verder op een hardnekkige misverstand over de capitulatie: veel Nederlanders denken dat de Duitse bezetter zich op 5 mei overgaf in hotel De Wereld in Wageningen. Maar dat ligt toch echt anders.


Nieuw: De Chantal & Beau show: tussen de schuifdeuren

RTL 4
RTL 4
20:31 uur

De Chantal & Beau show: tussen de schuifdeuren is een speciale liveshow waarin Chantal Janzen en Beau van Erven Dorens je spullen laten verkopen die je normaliter tijdens Koningsdag op de vrijmarkt probeert te slijten. Die traditie wordt dit jaar namelijk ruw verstoord door het coronavirus. Nederland blijft binnen en de kleedjes dus ook. Naast spullen kun je ook workshops, muziekoptreden en diners te koop aanbieden. Niets is te gek!


Cabaret: Peter Pannekoek - Later was alles beter

NPO 1
NPO 1
20:40 uur

Op Koningsdag zendt NPO 1 de nieuwste cabaretvoorstelling van Peter Pannekoek uit. Later was alles beter was zijn tweede en speelde hij vanaf september 2018. Het is een show over veranderende tijden, macht, #MeToo, nieuwe verhoudingen tussen man-vrouw en mededogen. Het oude is aan het sterven, het nieuwe moet nog geboren worden, nu is het de tijd van monsters. De voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.


Start: Jurassic Park-filmreeks

Veronica
Veronica
21:30 uur

In Jurassic Park slagen wetenschappers er in om dinosauriërs te klonen uit een druppel dino-bloed afkomstig uit een mug. De ondernemende miljonair John Hammond wil de gekloonde dino's aan het publiek laten zien en bouwt daarvoor een gigantisch themapark. Een paar gelukkigen, waaronder een advocaat, een wiskundige, twee dino-experts en Hammonds kleinkinderen zijn die eersten die het park mogen bezoeken. Bij de eerste de beste onweersbui valt echter de elektriciteit uit in het park en slagen een aantal gevaarlijke dinosaurussen erin om uit hun verblijven te ontsnappen.


De Monitor: is werkplek coronaproof?

NPO 2
NPO 2
22:05 uur

In De Monitor onderzoekt Teun van de Keuken vanavond: is je werkplek na de lockdown coronaproof? In deze tijden van corona werken heel veel mensen thuis, maar er komt een moment dat je weer naar je werk moet. Waarschijnlijk zijn je ideeën over hygiëne dan veranderd. Sowieso geef je voorlopig nog geen handen. En die anderhalve meter afstand houd je ook nog maar even vol, want vooralsnog is er geen vaccin voor corona. Misschien denk je terug op kantoor wel: hoe coronaproof is het hier eigenlijk, met al die mensen, soms dicht op elkaar? Met al die flexbureau's, gedeelde telefoons en toetsenborden, deurklinken en koffiezetapparaten die jij en al je collega's steeds aanraken? Hoe zit het met bacteriën en virussen op je werk? Hoe verantwoord is het werken met collega's straks, als corona nog onder ons is?


Start: Killing Eve

NPO 3
NPO 3
23:15 uur

Voordat in juni Killing Eve seizoen 3 van start gaat, herhaalt NPO 3 de komende weken de eerste twee seizoenen van de Britse misdaadserie. Elke maandag tot en met donderdag na 23:00 uur. Eve Polastri heeft een kantoorbaan bij MI5, die haar droom om spion te worden bij lange na niet kan vervullen. Ze vindt het maar een saai baantje en hunkert naar wat meer spanning in haar leven. Als een Russische politicus wordt vermoord, moet Eve de enige getuige beschermen. Al snel raakt ze daarbij op ramkoers met de gewelddadige en buitengewone moordenares Villanelle, die geniet van haar luxe leven. Deze twee razend slimme vrouwen raken door elkaar geobsedeerd, wat leidt tot een spannend kat-en-muisspel.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Verslag Koningsdag 2020, theatershow Peter Pannekoek en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV