Donderdag in Op1: Catherine Keyl wil zich opofferen in coronacrisis

Donderdag in Op1: Catherine Keyl wil zich opofferen in coronacrisis
De gasten van donderdag 30 april

Kijktip :

In tegenstelling tot Jinek, waar de laatste tijd ook regelmatig andere onderwerpen aan bod komen, blijft de redactie van Op1 angstvallig vasthouden aan thema-uitzendingen over de coronacrisis. Ook op donderdag 30 april staat de uitzending weer helemaal in het teken van corona.Gasten in Op1 - donderdag 30 april

  • De reportages van China-correspondent Sjoerd den Daas voor het NOS Journaal gaven Nederland vanaf het prille begin van de corona-crisis een kijkje in onze eigen toekomst. We zagen hoe Den Daas Chinezen sprak over de vele besmettingen, de lockdown, noodziekenhuizen en mondkapjesfabrieken. Dat dezelfde crisis ons ook te wachten stond drong hier maar langzaam door. Nu de correspondent tijdelijk terug is in Nederland komt het leven in China weer op gang.
  • Voor het toerisme in Zeeland gaat de deur weer op een kier: vanaf morgen is vijftien procent van de overnachtingen in hotels en vakantiehuisjes weer toegestaan. Commissaris van de Koning Han Polman vertelt over de uitweg uit de coronacrisis in zijn provincie.
  • Jongeren worden zwaar geraakt door de huidige aanpak van de coronacrisis. Dat vinden CDJA-voorzitter Hielke Onnink en voorzitter van de studentenvakbond Alex Tess Rutten. Samen zijn ze vanavond te gast bij Op1.
  • Presentatrice en columnist Catherine Keyl is best bereid om haar bewegingsvrijheid op te offeren ten behoeve van de jongeren én de economie. Viroloog Ab Osterhaus vindt dat plan onverantwoord.
  • Met een grootschalige enquête die deze maand van start is gegaan, moeten alle Nederlanders kunnen meedenken over wat er nu en na de crisis moet gebeuren met ons land. Eén van de aanjagers van dit initiatief is Daniel Ropers, hij stond jarenlang aan het roer van Bol.com en was tot voor kort CEO van een grote wetenschappelijke uitgeverij. Vanavond in Op1 deelt hij de resultaten van de enquête met ons.

Presentatie
Vanavond wordt Op1 gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt dagelijks de beste fragmenten en de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Catherine Keyl wil zich opofferen in coronacrisis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV