Duitse oorlogsserie Unsere Mütter, unsere Väter begint zaterdag op NPO 3

Duitse oorlogsserie Unsere Mütter, unsere Väter begint zaterdag op NPO 3
Vijf Berlijnse vrienden worden in oorlog gestort

Kijktip :

Vanaf zaterdag 2 mei is de driedelige Duitse oorlogsserie Unsere Mütter, unsere Väter te zien op NPO 3. Hierin worden de afzonderlijke verhalen van vijf Berlijnse vrienden verteld: wat maakten zij mee tijdens de Tweede Wereldoorlog, tussen de zomer van 1941 en de zomer van 1945?

Aanval op Rusland
De serie begint in de lente van 1941, op het moment dat de Duitse Wehrmacht zich voorbereidt op een grootse aanval op Rusland. De vijf Berlijnse vrienden die de hoofdrol spelen in Unsere Mütter, unsere Väter nemen afscheid van elkaar, want Wilhelm en Friedhelm worden naar het oostfront gestuurd. Zullen ze ooit weer levend terugkeren?

Militair hospitaal
Ze worden gevolgd door Charlotte, die heimelijk verliefd is op Wilhelm; zij meldt zich aan als verpleegster in een militair hospitaal om dichter bij hem te zijn. Ondertussen papt de zangeres Greta aan met een SS-officier. Vanuit die positie probeert ze haar vriend Viktor, die een joodse vader heeft, te redden van deportatie naar een vernietigingskamp.

De driedelige serie Unsere Mütter, unsere Väter is van zaterdag 2 tot en met maandag 4 mei rond 22.30 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Unsere Mütter, unsere Väter terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Duitse oorlogsserie Unsere Mütter, unsere Väter begint zaterdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV