Fantastische comedy Ferris Bueller's Day Off zie je dinsdag op Spike

Fantastische comedy Ferris Bueller's Day Off zie je dinsdag op Spike
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

In de jaren tachtig bracht de Amerikaanse regisseur John Hughes een revolutie teweeg in het genre van de tienerfilm. Met klassiekers als Sixteen Candles en The Breakfast Club werd de tienerfilm volwassen. Ferris Bueller's Day Off is misschien wel zijn beste film; deze klassieker is dinsdag te zien op Spike en je kunt Ferris Bueller's Day Off streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
De gelijknamige hoofdpersoon staat centraal in Ferris Bueller's Day Off. Ferris is een losbandige tiener die kan spijbelen als de beste. Hij beslist om vandaag niet naar school te gaan en neemt zijn beste vriend Cameron op sleeptouw. Ferris weet Cameron ervan te overtuigen zijn vaders Ferrari te 'lenen'. Samen smeden ze een snood plan om ook Ferris' vriendinnetje Sloan uit de les te krijgen. Directeur Ed Rooney kent Ferris' fratsen en heeft ze al meermaals aan den lijve mogen ondervinden. Tot zijn grote spijt is hij er nog nooit in geslaagd hem op heterdaad te betrappen.

Iedereen wil Ferris zijn
Na het zien van Ferris Bueller's Day Off wilden talloze tieners uit de jaren tachtig (de film verscheen in 1986) Ferris Bueller zijn. Hij wordt op aanstekelijke wijze geportretteerd door Matthew Broderick. Ferris valt van de ene avontuurlijke gebeurtenis in de andere, variërend van gratis dineren in een duur restaurant tot het op stelten zetten van een optocht in de straten van Chicago. Met de trouwe vriend Cameron (gespeeld door Alan Ruck) en zijn mooie vriendinnetje Sloan (Mia Sara) aan zijn zijde groeide Ferris Bueller in no-time uit tot een tienericoon van de jaren tachtig.

Ferris Bueller's Day Off (1986) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op dinsdag 22 september om 22.30 uur te zien op Spike. Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fantastische comedy Ferris Bueller's Day Off zie je dinsdag op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen