Prachtige docu De kinderen van Truus zondag te zien op NPO 2

Prachtige docu De kinderen van Truus zondag te zien op NPO 2
Truus Wijsmuller redde duizenden Joodse kinderen

Kijktip :

De komende dagen zijn er veel speciale uitzendingen over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Nederland te zien, want op 5 mei is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetter. Zondagavond (3 mei) zendt NPO 2 de prachtige documentaire De kinderen van Truus uit, over een vrouw die duizenden Joodse kinderen redde.

Verzetsvrouw
Truus Wijsmuller (1896-1978) groeide uit tot één van de grote verzetshelden van Nederland. Ze redde vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van duizenden Joodse kinderen, maar bleef tot nu toe relatief onbekend. Deze documentaire hoopt daar verandering in te brengen. Door haar onaflaatbare inzet, vernuft en moed bracht Truus tijdens de zwartste jaren uit onze recente geschiedenis ruim 10.000 kinderen in veiligheid.

Oskar Schindler
Door haar daden kreeg Truus tal van illustere bijnamen; ze wordt zelfs 'de Nederlandse Oskar Schindler' genoemd. Ze onderhandelde in Wenen, in het hol van de leeuw, met Adolf Eichmann en forceerde hiermee een doorbraak in de organisatie die uit zou groeien tot één van de grootste reddingsoperaties uit de geschiedenis: de Kindertransporten, die duizenden kinderen redden. In De kinderen van Truus vertellen een aantal van deze kinderen over de daden van de verzetsvrouw.

De prachtige documentaire De kinderen van Truus is op zondag 3 mei om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire De kinderen van Truus terugkijken bij Gids.tv.
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu De kinderen van Truus zondag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen