Special 75 jaar Bevrijding: de oorlog in 100 foto's maandag te zien op NPO 2

Special 75 jaar Bevrijding: de oorlog in 100 foto's maandag te zien op NPO 2
Welke foto's spreken nog altijd tot de verbeelding?

Kijktip :

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de bevrijding van Nederland wordt in de special 75 jaar Bevrijding: de oorlog in 100 foto's teruggekeken op de Tweede Wereldoorlog, en in het bijzonder op de foto's uit die tijd die een blijvende indruk maken. Een burgerjury heeft honderd foto's uitgekozen voor een nationale tentoonstelling in de Tweede Kamer.

Oproep
In het kader van 75 jaar bevrijding is er in november 2019 een oproep gedaan aan alle Nederlanders, maar ook inwoners van voormalig Nederlands-Indië, Suriname en de Antillen, om foto's in te sturen die een treffend beeld schetsen van de oorlogsjaren 1940-1945. Dat kunnen zowel professionele foto's zijn als afbeeldingen uit privébezit.

Tentoonstelling
Tijdens provinciale bijeenkomsten op 15 januari maakte het aanwezige publiek een selectie uit de foto's. Een burgerjury, onder leiding van Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib, heeft daaruit de honderd beste foto's uitgekozen voor een tentoonstelling. In deze special worden de verhalen achter de foto's verteld en gaat Herman van der Zandt in gesprek met historici Erik Somers en Laurien Vastenhout van het NIOD.

De special 75 jaar Bevrijding: de oorlog in 100 foto's is op maandag 4 mei om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de special 75 jaar Bevrijding: de oorlog in 100 foto's terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Special 75 jaar Bevrijding: de oorlog in 100 foto's maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV