Vrijdag in Op1: Jeangu Macrooy over het afgelaste Songfestival en nieuwe plannen

Vrijdag in Op1: Jeangu Macrooy over het afgelaste Songfestival en nieuwe plannen
Dit zijn de gasten van vrijdag 1 mei 2020

Kijktip :

Vrijdag 1 mei, is het weer de beurt aan Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand. Dit duo presenteert elke vrijdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van vrijdag 1 mei 2020

  • De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoekt of het coronavirus bij sommige kinderen een zeldzame en heftige ontstekingsreactie veroorzaakt. De afgelopen week zijn in een aantal landen enkele gevallen bekend geworden. Ook in Nederland belandde er kinderen op de intensive care met dit ziektebeeld. Kinderarts-immunoloog Emmeline Buddingh van het LUMC vertelt bij Op1 wat we tot nu toe weten over dit onbekende ziektebeeld.

  • De Democratische presidentskandidaat Joe Biden ontkende vandaag dat hij in 1993 een medewerkster van hem heeft aangerand. Wat doet deze aantijging met de strijd tussen hem en Trump? Amerika-deskundige Eelco Bosch van Rosenthal praat ons bij.

  • Wiskundige Bert Slagter is expert ‘complexe systemen’ en dook daarom diep in de cijfers achter de aanpak van het coronavirus. Slagter mist een duidelijk verhaal over de huidige aanpak van het kabinet. Volgens Slagter moeten we nu met een nog strengere lockdown het reproductiegetal naar beneden brengen en daarna op grote schaal gaan testen, tracen en isoleren. Bij Op1 is hij te gast, zijn bevindingen zijn hier te lezen.

  • Eigenlijk zou Jeangu Macrooy nu middenin een theatertour zitten. En uitkijken naar de eerste repetitie voor het Eurovisie Songfestival (ESF) volgende week. Maar zoals bekend, het virus stak daar een stokje voor. Vandaag verscheen een bloedmooie versie van zijn Songfestival-nummer ‘Grow’, live voor een leeg Concertgebouw. Jeangu is te gast bij Op1, over de afgelasting van het ESF, over optreden voor lege zalen, maar ook over nieuwe plannen en over zijn rol in ‘Europe Shine a Light’, het alternatieve Songfestival op 16 mei.

  • TV-legendes Gerard Cox, Peter Faber, Willibrord Frequin en Barrie Stevens reisden voor een tweede seizoen van ‘Beter Laat Dan Nooit’ af naar Midden- en Zuid-Amerika. Ze ontdekten samen met reisleidster Katja Schuurman onder andere Suriname, Brazilië en Mexico. En ze waren net op tijd terug voor de coronacrisis losbarstte. Bij Op1 is het viertal te gast.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Jeangu Macrooy over het afgelaste Songfestival en nieuwe plannen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier