Zaterdag in Op1: Frank Evenblij en Erik Dijkstra komen met ludiek plan voor de KNVB-competities

Zaterdag in Op1: Frank Evenblij en Erik Dijkstra komen met ludiek plan voor de KNVB-competities
Dit zijn de gasten van zaterdag 2 mei

Kijktip :

Op zaterdag 2 mei is het de beurt aan Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen om de extra zaterdag-editie van Op1 te presenteren. Dit duo presenteert ook elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven.

Dit zijn de gasten van zaterdagavond 2 mei:

  • Het aantal corona-besmettingen en ziekenhuisopnames daalt, dus kan de reguliere zorg weer mondjesmaat op gang komen. Neuroloog Edo Arnoldus, kinderarts Frederique Hofstede en huisarts Robbert Keppel bedenken hiervoor creatieve oplossingen. Ze doen een gezamenlijke oproep: mijd geen zorg.

  • Linda van Beest is boos op Buitenlandse Zaken. Haar ouders zouden de reis van hun leven gaan maken: een cruise van 31 dagen vanuit Florida, via de Cariben naar de Canarische Eilanden. Door de corona-uitbraak konden ze niet van boord en werd de droomreis een nachtmerrie. Haar moeder is inmiddels overleden aan corona.

  • Het is alweer ruim een week geleden dat de beruchte beslissing door de KNVB werd genomen: geen landskampioen, geen promotie en geen degradatie. Die beslissing houdt de gemoederen flink bezig. Bureau Sport presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra hebben een ludiek plan bedacht om de competities alsnog uit te spelen. Vanavond bij Op1 vertellen ze erover.

  • Philip de Groot is één van de ‘kinderen van Truus’, hij is als joods kind uit Duitse handen gebleven door Truus Wijsmuller. Zij redde voor en tijdens de oorlog zo’n 10.000 joodse kinderen. In de documentaire ‘De kinderen van Truus’ staan de geredde kinderen van deze verzetsheldin centraal. Vanavond Op1 is De Groot te gast, samen met documentairemakers Jessica van Tijn en Pamela Sturhoofd.

  • Formule 1 fans verheugden zich er al maanden op: na 35 jaar weer een grand prix op Zandvoort. Maar morgen, géén ronkende motoren en geen excellerende Max Verstappen. Om troost te bieden, zendt de NOS een special uit over de grand prixs op Zandvoort door de jaren heen. Vanavond bij Op1 vertellen NOS Sport-presentator Dione de Graaff en Formule 1-coureur Jan Lammers erover.

  • Tot ieders verrassing is er gisteren een pandajong geboren in Ouwehands Dierenpark.José Kok is de verzorger en weet alles van de toestand van moeder en kind. Vanavond bij Op1 laat ze de eerste beelden van de pandababy zien.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag in Op1: Frank Evenblij en Erik Dijkstra komen met ludiek plan voor de KNVB-competities of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV