Tv-première van oorlogssspektakel Dunkirk maandag op SBS 6

Tv-première van oorlogssspektakel Dunkirk maandag op SBS 6
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Een oorlogsspektakel maken: Dat was een nieuwe taak voor regisseur Christopher Nolan. Hij deed het en daaruit resulteerde Dunkirk. De tv-première van de film is op Dodenherdenking (maandag 4 mei) vanaf 20.20 uur te zien op SBS 6 en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
De film Dunkirk tekent de gebeurtenissen rond Operation Dynamo op. Deze evacuatie van geallieerden uit Groot-Brittannië, België, Canada en Frankrijk van het strand bij Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog vond in het beginstadium van de Tweede Wereldoorlog plaats.

Nederlands tintje
Waar Nolan vooral bekend was van zijn science fiction en onrealistische films (bijvoorbeeld Inception en Interstellar), mocht hij zich nu verdiepen in een biografisch en historisch verhaal. Een deel van Nolan's film werd geschoten rond Urk. In de zomer van 2016 werden op het IJsselmeer een aantal maanden actiescènes gedraaid.

De film Dunkirk (2017) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op maandag 4 mei om 20.20 uur te zien op SBS 6. Daarnaast is de film te streamen via Pathé Thuis, iTunes en meer diensten.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Tv-première van oorlogssspektakel Dunkirk maandag op SBS 6 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV