Zondag in Op1: Femke Halsema over heropenen terrassen in Amsterdam en meer

Zondag in Op1: Femke Halsema over heropenen terrassen in Amsterdam en meer
Dit zijn de gasten van zondag 3 mei 2020

Kijktip :

UPDATE: Femke Halsema over corona-aanpassingen in Amsterdam (video)

Zondag 3 mei, is het weer de beurt aan Jeroen Pauw en Fidan Ekiz. Dit duo presenteert elke zondag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van zondag 3 mei 2020

  • De Tweede Kamer ligt vrijwel stil door de coronacrisis. Kamervoorzitter Khadija Arib wil dat daar een eind aan komt. Als het aan haar ligt,  gaan Kamerleden snel weer aan de slag. Ze vertelt erover bij Op1.

  • Hoe kun je in een stad als Amsterdam de coronamaatregelen versoepelen, zonder dat het overal weer heel druk wordt? Dat is het dilemma van burgemeester Femke Halsema. Maar als het aan haar ligt krijgen Amsterdammers meer bewegingsvrijheid. Is die 1,5-metersamenleving überhaupt uitvoerbaar in een drukke stad? En wordt het langzamerhand niet tijd om de terrassen te heropenen? Vanavond bij Op1 bespreekt ze samen met viroloog Anne Wensing in hoeverre dit haalbaar is in de toekomst.

  • De 1,5 meter-samenleving werd eerder door premier Rutte afgekondigd als ‘het nieuwe normaal’. Maar klinisch ethicus Erwin Kompanje is het daar niet mee eens. Vanavond bij Op1 vertelt hij waarom.

  • Morgen zijn we traditiegetrouw om acht uur twee minuten stil vanwege de Dodenherdenking. Vlak daarvoor leggen onze Koning en Koningin een krans bij het monument op De Dam in Amsterdam. Het grote verschil met voorgaande jaren is dat er geen publiek bij mag zijn. Bij Op1 schuift Eppo van Nispen, directeur van het Instituut voor Beeld en Geluid aan, om te praten over de Dodenherdenking zoals deze er de afgelopen jaren uitzag.

  • Een droom kwam uit voor Roxeanne Hazes, toen ze werd benoemd tot ambassadeur van de vrijheid. Toch zit optreden op de Bevrijdingsfestivals er helaas niet in, dus geeft ze haar ambassadeurschap een geheel eigen, persoonlijke invulling.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Op1: Femke Halsema over heropenen terrassen in Amsterdam en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV