Laatste aflevering Krabbé zoekt Chagall dinsdag te zien op NPO 2

Laatste aflevering Krabbé zoekt Chagall dinsdag te zien op NPO 2
Jeroen Krabbé beëindigt zijn reis

Kijktip :

Op dinsdag 5 mei komt er een einde aan de bijzondere reis van acteur/kunstenaar Jeroen Krabbé. In het programma Krabbé zoekt Chagall volgde hij het bijzondere levenspad van Marc Chagall, de Franse kunstschilder van Wit-Russische afkomst. In de laatste aflevering staat de Tweede Wereldoorlog centraal.

Gruwelijkheden
Chagall vlucht tijdens de Tweede Wereldoorlog weg uit Frankrijk. In 1941 strijkt hij neer in de Amerikaanse miljoenenstad New York, waar hij in ballingschap leeft. Daar hoort hij over de gruwelijkheden van de oorlog en Chagall schildert in de Verenigde Staten zijn beroemde kruisigingen-serie. Zijn vrouw Bella overlijdt een paar dagen na de bevrijding van Parijs.

Eervolle opdracht
Als Europa niet meer zucht onder het schrikbewind van nazi-Duitsland, keert Chagall terug naar Frankrijk. Hier krijgt hij de meest eervolle opdracht van zijn leven. Krabbé bezoekt onder meer Chagalls oude atelier in Upstate New York, de Opéra Garnier in Parijs en de Lyozno Pit in Wit-Rusland, waar veel van zijn familieleden zijn vermoord.

De laatste aflevering van Krabbé zoekt Chagall is op dinsdag 5 mei om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Krabbé zoekt Chagall terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Laatste aflevering Krabbé zoekt Chagall dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV