Geniale Tarantino-film Inglourious Basterds zie je dinsdag op Veronica

Geniale Tarantino-film Inglourious Basterds zie je dinsdag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

In zijn nieuwste film Once Upon a Time in Hollywood veranderde regisseur Quentin Tarantino de loop van de geschiedenis, iets dat hij al eerder deed in zijn briljante oorlogsfilm Inglourious Basterds. Dat is het enige tipje van de sluier dat we oplichten, want deze film moet je gewoon een keer gezien hebben. Dinsdag is-ie te zien op Veronica en je kunt 'm streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
In het door Duitsland bezette Frankrijk bevindt zich een kleine groep Joods-Amerikaanse soldaten die de Inglourious Basterds worden genoemd. Onder leiding van luitenant Aldo Raine organiseren zij tijdens de Tweede Wereldoorlog zoveel mogelijk wraakaanvallen op de nazi's. Wanneer wordt vernomen dat zowel Hitler als Goebbels een filmpremière bijwonen in Parijs, proberen de Basterds voor eens en voor altijd af te rekenen met de kopstukken van het Derde Rijk. Ze worden echter op de hielen gezeten door de meedogenloze kolonel Hans Landa, alias de Jodenjager.

Fantastisch acteerwerk
Tarantino kon al sinds zijn debuutfilm Reservoir Dogs (1992) beschikken over geweldige acteurs, en dat is in Inglourious Basterds niet anders. Hij werkte voor de eerste keer samen met superster Brad Pitt, die luitenant Aldo Raine heerlijk nonchalant neerzet. Ook de Oostenrijkse acteur Christoph Waltz brak met deze film wereldwijd door; hij won zijn eerste van twee Oscars voor Beste Mannelijke Bijrol (de tweede won hij voor de andere Tarantino-film Django Unchained). En verder in deze fantastsiche, bij vlagen komische oorlogsfilm: onder anderen Mélanie Laurent, Michael Fassbender, Diane Kruger en Daniel Brühl.

Inglourious Basterds (2009) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op dinsdag 5 mei om 20.30 uur te zien op Veronica.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geniale Tarantino-film Inglourious Basterds zie je dinsdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV