Vanavond op tv: Beter Laat Dan Nooit & Op weg naar het Lagerhuis

Vanavond op tv: Beter Laat Dan Nooit & Op weg naar het Lagerhuis
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 5 mei

Kijktip :

Katja Schuurman is vanavond voor het eerst te zien als presentatrice van Beter Laat Dan Nooit, op RTL4. Op NPO2 is een speciale uitzending van Op weg naar het Lagerhuis over vrijheid te zien en Veronica zendt de oorlogsfilm Inglourious Basterds uit. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 5 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Slot: Krabbé zoekt Chagall

NPO 2
20:25 uur

De laatste aflevering van Krabbé zoekt Chagall gaat over de Tweede Wereldoorlog.

Ballingschap
Na zijn vlucht uit Frankrijk in 1941 leeft Chagall in ballingschap in New York. Hier hoort hij over de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog. Chagall schildert zijn beroemde kruisigingen-serie. Zijn vrouw Bella sterft enkele dagen na de bevrijding van Parijs.

Atelier
Terug in Frankrijk krijgt Chagall de meest eervolle opdracht van zijn leven. Jeroen bezoekt onder andere Chagalls oude atelier in Upstate New York, de Lyozno Pit in Wit-Rusland, waar veel van zijn familieleden zijn vermoord, en de Opéra Garnier in Parijs.


Docu: Auschwitz Untold

Discovery
20:30 uur

In januari was het 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd. Voor het eerst wordt nu de aangrijpende geschiedenis van dit concentratiekamp verteld in kleur. Op deze 5 mei in twee afleveringen, tussen 20:30 en 22:30 uur op Discovery.

Indringender
De documentaire Auschwitz Untold: In Colour kleurt oude zwart-wit-opnames in, waardoor de beelden nog indringender binnenkomen.

Mensonterend
De documentaire dient als nagedachtenis aan hen die omkwamen in dit mensonterende kamp en tevens als blijvende herinnering aan een gebeurtenis die we nooit mogen vergeten en die ons moet behoeden voor herhaling. Wie de aangrijpende beelden ziet, kan niet anders concluderen: dit nooit meer.


Oorlogsfilm: Inglourious Basterds

Veronica
20:30 uur

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine wraak op de nazi's.


Terug: Beter Laat Dan Nooit

RTL 4
20:32 uur

De reis in Beter Laat Dan Nooit start in het zonnige Suriname, waar de mannen het nachtleven van Paramaribo verkennen.

Bijzondere verrassing
Willibrord blikt terug op zijn roerige tijd als journalist in Suriname. De mannen leren verder van alles over bijzondere kruiden en gaan in training bij de Surinaamse bondscoach. En Katja wordt verrast door iets bijzonders uit haar Surinaamse verleden.


Op weg naar het Lagerhuis: Vrijheid

NPO 2
22:10 uur

In deze speciale uitzending van Op weg naar het Lagerhuis gaan de tien beste jonge debaters van Nederland in debat over vrijheid anno 2020.

Vrijheid
Ze discussiëren over de vraag of het herdenken en vieren van de vrijheid, 75 jaar na de bevrijding, niet op een andere manier moet. Ook hebben ze het over de invloed van de coronacrisis op hun vrijheid.

Jury
Drie juryleden beoordelen de debaters op hun debat- en speechtalenten. Dat zijn programmamaker Tim Hofman, Gerdi Verbeet (voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei) en journalist en presentator Nadia Moussaid. Zij kiezen de beste debater en de persoon die de beste speech heeft gehouden.

Presentatie
Presentator Renze Klamer leidt het debat tussen de jongeren, die tussen de 16 en 18 jaar zijn.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Beter Laat Dan Nooit & Op weg naar het Lagerhuis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier