Dinsdag in Op1: Joost Vullings over mogelijke versoepeling coronamaatregelen

Dinsdag in Op1: Joost Vullings over mogelijke versoepeling coronamaatregelen
Dit zijn de gasten van dinsdag 5 mei 2020

Kijktip :

Dinsdag 5 mei, is het weer de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 5 mei 2020

  • Politiek commentator bij EenVandaag Joost Vullings praat ons vanavond bij over de versoepelingen van de coronamaatregelen die premier Mark Rutte morgen zal aankondigen. Het land snakt naar versoepelingen en ondernemers willen zo snel mogelijk weer aan de slag.

  • 75 jaar geleden rijden Canadese tanks het dorpje Wezep binnen. De 13-jarige Jan Terlouw viert samen met zijn buren, vrienden en ouders dat ze éindelijk bevrijd zijn van de Duitse bezetters. Een dag die hij nooit zal vergeten. Bij Op1 is de oud-D66 politicus te gast.

  • Het is misschien wel de heftigste uitzending uit de geschiedenis van het programma ‘Gestalkt’. Bianca werd jarenlang op gruwelijke wijze geterroriseerd door haar ex-vriend Ruud en raakte alles kwijt. Bij Op1 vertelt ze samen met advocaat Peter Schouten haar verhaal.

  • Minister van Buitenlandse Handel Sigrid Kaag hield vandaag de Van Randwijklezing die elk jaar op Bevrijdingsdag wordt gehouden. Normaalgesproken vanuit een volle St. Jacobskerk in Vlissingen, maar door het coronavirus vanuit een lege Oranjemolen. Ze roept op tot internationale solidariteit en waarschuwt voor toenemend antisemitisme. Bij Op1 is Kaag te gast.

  • Een concreet plan voor Nederland om uit de intelligente lockdown te komen is er nog niet. Ook in andere landen zoeken regeringen moeizaam naar een exit-strategie. Hoogleraar infectieziektemodellering Sake de Vlas en infectieziektemodelleur Luc Coffeng vertellen bij Op1 wat er gebeurt als we bijvoorbeeld alles open zouden gooien én komen met een eigen strategie

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Joost Vullings over mogelijke versoepeling coronamaatregelen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV