Dries Roelvink-documentaire Stil in de stad donderdag te zien op RTL Z

Dries Roelvink-documentaire Stil in de stad donderdag te zien op RTL Z
Volkszanger maakt carrièreswitch

Kijktip :

Dries Roelvink vertelde enkele weken geleden bij Jinek dat hij bezig was met het filmen van een speciale corona-documentaire over de gevolgen van het coronavirus voor zijn stad Amsterdam. Het resultaat van zijn werk, Stil in de stad, is donderdagavond te zien op RTL Z.

Verlammende werking
Roelvink hoopte zijn documentaire in première te laten gaan op een grote Nederlandse tv-zender, maar de interesse was niet heel groot. Uiteindelijk hapte RTL Z toe. Op deze zender laat Roelvink zien hoe de anders zo bruisende metropool, dé toeristische trekpleister van Nederland, er nu verlaten bij ligt. De coronamaatregelen hebben een verlammende werking op de stad en haar inwoners.

Gesprekken
In Amsterdam is Roelvink een graag geziene gast en daardoor heeft hij veel connecties. Roelvink gaat in gesprek met lokale ondernemers die hard worden getroffen door de coronacrisis. Hoe houden zij het hoofd boven water in deze bijzondere en onzekere tijd? Zullen ze de crisis overleven of moeten ze, nog voordat we weer enigszins terug gaan naar normaal, hun deuren sluiten?

De documentaire Stil in de stad van Dries Roelvink is op donderdag 7 mei om 21.30 uur te zien op RTL Z. Je kunt daarna de documentaire Stil in de stad terugkijken bij Gids.tv.

Lees hier waar je RTL Z kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dries Roelvink-documentaire Stil in de stad donderdag te zien op RTL Z of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier