Legendarische horrorfilm Misery vrijdag 23 april te zien op België Eén

Legendarische horrorfilm Misery vrijdag 23 april te zien op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Kathy Bates werd dit jaar voor het eerst sinds 2003 weer genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Richard Jewell, maar er is één rol waardoor ze altijd herinnerd zal worden: Annie Wilkes in Misery. Deze vertolking leverde haar wél een Oscar op. Misery is vrijdag te zien op België Eén en te streamen via iTunes en Google Play.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
In Misery maken we kennis met de auteur Paul Sheldon (gespeeld door James Caan). Hij zet een punt achter de populaire Misery-serie en besluit om vanaf nu echte literatuur te gaan schrijven. Sheldon belandt echter in een hel wanneer hij vertrekt van zijn vaste schrijfplek: hij wordt overvallen door een hevige sneeuwstorm, krijgt een ongeluk en wordt vervolgens wakker in het bed van een trouwe maar compleet gestoorde fan, genaamd Annie Wilkes. Het is het begin van een inktzwarte nachtmerrie, die met geen pen te beschrijven valt...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Als er een lijst gemaakt wordt van de beste vrouwelijke hoofdrollen uit de filmgeschiedenis, zal Kathy Bates' vertolking van Annie Wilkes in de bovenste regionen prijken. Nog altijd geldt deze rol als het absolute hoogtepunt uit haar carrière: zelden was een filmpersonage zó angstaanjagend en gestoord. Dat kan al snel neigen naar overdrijving, maar de Oscarwinst van Bates zegt genoeg, want dat is in deze film nergens het geval. Credits gaan ook naar James Caan, die uitstekend tegenspel geeft, de sterke regie van Rob Reiner en fraaie bijrollen van acteerlegendes Richard Farnsworth en Lauren Bacall. Kortom, Misery is een briljante horrorfilm.

Misery (1990) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op vrijdag 23 april om 00.00 uur te zien op België Eén. Genre: horror, thriller. Speelduur: 107 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV