Donderdag bij Op1: Arie Boomsma uit zijn frustratie over dichtblijvende sportscholen

Donderdag bij Op1: Arie Boomsma uit zijn frustratie over dichtblijvende sportscholen
Dit zijn de gasten van donderdag 7 mei 2020

Kijktip :

Donderdag 7 mei, is het weer de beurt aan Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 7 mei 2020

  • De Tweede Kamer is vanochtend bijgepraat in de technische briefing van Jaap van Dissel (RIVM), en daaropvolgend debatteert Den Haag over de versoepelingen die het Kabinet heeft aangekondigd. Politiek verslaggever Barbara Rijlaarsdam volgt het debat en bespreekt het bij Op1 na.

  • Nu de intelligente lockdown wordt versoepeld, speelt voor veel ondernemers de vraag: mogen we weer open, en zo ja, hoe? Bij Op1 vertelt minister van Economische Zaken Eric Wiebes hoe hij dat voor zich ziet.

  • We kunnen binnenkort weer rijlessen volgen, naar de kapper en op het terras zitten, maar niet binnen sporten. Tot frustratie van eigenaren van sportscholen en fitnesscentra, zoals Noura El Ayachi en Arie Boomsma. Want dichtblijven tot 1 september is financieel een aanslag voor hen, maar trainen is ook essentieel bij het opbouwen en onderhouden van weerstand tegen het virus.

  • Kunnen we deze zomer nog op vakantie? General Manager TUI Nederland, Arjan Kers, opende al een paar van zijn kantoren, maar wanneer gaat hij weer vliegen? En is het mogelijk om een vakantie te boeken? Bij Op1 is hij te gast.

  • De belangrijkste journalistieke prijs ter wereld – de Pulitzer Prize – is dit jaar gewonnen door een Nederlander.Christiaan Triebert won samen met zijn collega’s van The New York Times de prijs voor internationale verslaggeving. In een reeks van acht verhalen legden zij bloot hoe Rusland verantwoordelijk is voor tientallen burgerslachtoffers in Syrië. Bij Op1 is Triebert te gast.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV