Vanavond op tv: Esther Verhoef in Verborgen verleden, start The Brokenwood Mysteries en meer

Vanavond op tv: Esther Verhoef in Verborgen verleden, start The Brokenwood Mysteries en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 8 mei

Kijktip :

Ook vanavond is er weer een nieuwe aflevering te zien van Verborgen verleden. Deze week is het de succesvolle thrillerschrijfster Esther Verhoef die op zoek gaat naar haar roots. Verder onder meer de start van de misdaadserie The Brokenwood Mysteries. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 8 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: The Brokenwood Mysteries

Eén
20:20 uur

Vanaf vanavond is de Nieuw-Zeelandse misdaadserie The Brokenwood Mysteries elke vrijdag om 20:20 uur te zien op België Eén. Twee vissers vinden het levenloze lichaam van een lokale boer in de rivier. Inspecteur Mike Shepherd wordt naar het stadje Brokenwood gestuurd om de zaak te onderzoeken. Heeft de man zelfmoord gepleegd nadat hij eerst zijn eigen vrouw vermoord heeft, of is hij het slachtoffer van opgezet spel?


Verborgen verleden: Esther Verhoef

NPO 2
20:35 uur

In deze aflevering van Verborgen verleden gaat schrijfster Esther Verhoef op zoek naar meer informatie over haar voorouders. Esther Verhoef is geboren en getogen in 's-Hertogenbosch en woont en werkt daar nog steeds. Voor zover zij weet, hebben ook al haar voorouders in dezelfde schaduw van de Sint Jan geleefd. Ze zou het wel leuk vinden om familie buiten de Brabantse hoofdstad te vinden, maar die moet er natuurlijk wel geweest zijn.


Bed & Breakfast: eierkoeken en trekkers

NPO 1
20:40 uur

In deze aflevering van Bed & Breakfast reizen de b&b-houders af naar Noord-Holland, Drenthe en Friesland. De groep gaat onder meer eierkoeken maken. De stellen logeren bij Daisy en Remco, die een bed & breakfast hebben in Noord-Holland. Ze nemen hun gasten mee naar de bakker voor het maken eierkoeken. Vervolgens ontvangen Marijke en Kees hun gasten in hun b&b in Drenthe, waar de overbuurman de gasten leert trekker rijden. Tot slot gaan ze naar Cor en Ron in Friesland.


Oorlogsdrama: Land of Mine

Canvas
21:25 uur

Op Canvas is vanavond het prachtige oorlogsdrama Land of Mine te zien. De Tweede Wereldoorlog is hierin net achter de rug als een groep Duitse krijgsgevangenen naar Denenmarken worden gebracht. Daar worden ze gedwongen om de 2 miljoen landmijnen te ontmantelen die door de Duitse bezetters werden verspreid langs de Westkust. Sergeant Carl Leopold Rasmussen is verantwoordelijk voor de groep jonge, verzwakte mannen.


Pointer: dode vluchteling aan de grens

NPO 2
22:20 uur

In deze aflevering van het datajournalistieke programma Pointer de reportage 'Dood aan de grens', met een onderzoek naar de verantwoordelijkheid voor de dood van een Pakistaanse vluchteling. Is Griekenland of Turkije verantwoordelijk? Turkije en Griekenland beschuldigen elkaar over en weer, ontkennen alle aantijgingen en fabriceren nepnieuws om de ander zwart te maken. De reconstructie van de dood van Muhammed Gulzar moet duidelijkheid geven.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Esther Verhoef in Verborgen verleden, start The Brokenwood Mysteries en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier