Zaterdag in Close Up: portret van fantastische actrice Isabelle Huppert

Zaterdag in Close Up: portret van fantastische actrice Isabelle Huppert
Franse superster vertelt over haar films

Kijktip :

Al sinds de late jaren zeventig staat Isabelle Huppert aan de top van de Franse filmindustrie. Ruim veertig jaar schittert ze in de ene Europese filmklassieker na de andere. Zaterdag staat ze centraal in Close Up, waarin ze zelf vertelt over haar films en carrière.

Paul Verhoeven
Regelmatig wordt Huppert "de Franse Meryl Streep" genoemd, wat wel iets zegt over haar statuur binnen de Franse en de Europese filmindustrie. In haar carrière werd ze al zestien (!) keer genomineerd voor een César, de belangrijkste Franse filmprijs; ze won 'm twee keer. Eén van die keren was voor Elle, haar samenwerking met Paul Verhoeven uit 2016. Voor deze film kreeg ze ook haar eerste (en voorlopig enige) Oscarnominatie.

Gevaarlijke karakters
Uit het portret van Close Up blijkt dat Huppert een voorkeur heeft voor het spelen van geremde, neurotische, dramatische en zelfs gevaarlijke karakters. Elk personage dat ze vertolkt is voor Huppert een middel om zichzelf beter te leren kennen. Haar kwaliteiten als actrice hebben ervoor gezorgd dat ze door de jaren heen met veel grote regisseurs werkte: van Otto Preminger tot Michael Haneke en van Jean-Luc Godard tot David O. Russell.

De aflevering van Close Up over Isabelle Huppert is op zaterdag 9 mei om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Close Up terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag in Close Up: portret van fantastische actrice Isabelle Huppert of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV