Eredivisie-ontknopingen 2007 en 2016 zondag in NOS Studio Sport Archief

Eredivisie-ontknopingen 2007 en 2016 zondag in NOS Studio Sport Archief
Verrassende kampioenschappen

Sport :

Wie had verwacht dat AZ het landskampioenschap in 2007 op de laatste speeldag zou verspelen? En het drama van Ajax bij De Graafschap in 2016 was ook een grote verrassing. Beide keren ging PSV er met de titel vandoor. Zondag 10 mei blikt de NOS terug op die twee middagen in NOS Studio Sport Archief.

Coronapandemie
Eigenlijk stond deze zondag de laatste speelronde van het eredivisieseizoen 2019/2020 gepland. Vanwege de coronapandemie is er voorlopig geen betaald voetbal in Nederland. Daarom blikt de NOS zondag terug op twee wonderbaarlijke ontknopingen.

Langs de Lijn
Dertien jaar geleden konden AZ, Ajax en PSV op de laatste speeldag nog kampioen worden. Thuis en in de stadions volgden voetbalfans de razendspannende middag via Langs de Lijn op Radio 1. AZ had de beste papieren vooraf.

De Graafschap
8 mei 2016 is voor Ajax-fans een vervelende datum. Vrijwel iedereen ging ervan uit dat de Amsterdammers bij De Graafschap kampioen zouden worden. Het bleef gelijk, waardoor PSV in Zwolle kampioen werd. De NOS schakelt nog eens tussen die duels.

NOS Studio Sport Archief over de eredivisie-ontknopingen is zondag 10 mei om 15.00 uur te zien op NPO 1.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV