Vrijdag in Op1: Arnon Grunberg en Joost Eerdmans over bijzondere 4 mei-speech

Vrijdag in Op1: Arnon Grunberg en Joost Eerdmans over bijzondere 4 mei-speech
De gasten van vrijdag 8 mei

Kijktip :

In Op1 komen vanavond, naast het coronavirus, ook een aantal andere onderwerpen aan bod. Zo bespreekt Arnon Grunberg zijn controversiële 4 mei-speech met onder anderen Joost Eerdmans en vertellen Tim den Besten en Nicolaas Veul over hun programma 100 dagen voor de klas.

De gasten in Op1 van vrijdag 8 mei

  • De 4 mei-speech van schrijver Arnon Grunberg maakte de afgelopen dagen veel los. Vooral de zin ‘als ze het over Marokkanen hebben, hebben ze het over mij,’ werkte als een rode lap voor velen. Politicus Joost Eerdmans was een van die mensen. Schrijver Abdelkader Benali voelde zich er juist door gesterkt.
  • Hoe is het om leraar te zijn? Met die vraag begonnen Tim den Besten en Nicolaas Veul het televisie-experiment 100 dagen voor de klas. Met nog twee afleveringen te gaan, is het tijd om de balans op te maken. Een ding is inmiddels wel duidelijk: leraar zijn is zeker niet makkelijk.
  • Het coronavirus treft het Caribisch deel van ons koninkrijk heel hard. Het toerisme is tot stilstand gekomen en dat betekent een stille ramp. Daarom start Jandino Asporaat, samen met Tania Kross en Shirma Rouse, de inzamelingsactie ‘Samen Eén Koninkrijk’. Onderdeel daarvan is een live benefietshow, die morgenavond (9 mei, 20:35 uur) wordt uitgezonden op NPO 1.

Presentatie
Vanavond wordt Op1 gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg.

Op1 is elke dag rond 22.15 uur te zien op NPO 1. Je kunt dagelijks de beste fragmenten en de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Arnon Grunberg en Joost Eerdmans over bijzondere 4 mei-speech of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier