Vanavond op tv: Wild Metropolis en De Gevaarlijkste Wegen

Vanavond op tv: Wild Metropolis en De Gevaarlijkste Wegen
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 10 mei

Kijktip :

Vanavond is de driedelige natuurdocumentaire Wild Metropolis te zien op NPO2. In de docu worden dieren gevolgd die in de stad leven. Ook staat er een nieuwe aflevering klaar van De Gevaarlijkste Wegen. Deze keer zijn de BN'ers in Servië. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 10 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Wild Metropolis

NPO 2
NPO 2
19:40 uur

In de driedelige natuurdocumentaire Wild Metropolis worden dieren gevolgd die in de stad leven. Het zijn de nieuwste en snelst veranderende leefgebieden op aarde. De dieren in de steden gebruiken niet alleen hun aangeboren vaardigheden om zich er staande te houden, maar ze hebben zich ook verrassend goed aangepast. Deze serie laat de steden van een andere kant zien: door de ogen van de dieren die er leven. Dit is een kijkje in de wildere kant van een wereld die iedereen goed dacht te kennen.


Actiefilm: The Dark Knight Rises

Veronica
Veronica
20:00 uur

Het is acht jaar geleden dat Batman in de duisternis is verdwenen. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker is echter de opkomst van Bane, een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar het is nog maar de vraag of Batman het kan gaan winnen van Bane.


Boer zoekt Vrouw: reünie

NPO 1
NPO 1
20:20 uur

Een paar maanden na de laatste opname praat Yvon Jaspers bij met alle boeren in deze reünie-uitzending. Op een landgoed in Hoevelaken ontvangt ze, uiteraard op anderhalvemeter afstand, de boeren die in september vorig jaar begonnen met hun zoektocht naar de liefde. Sommige boeren komen met partner, anderen alleen. Een enkeling kampt met lichte verkoudheidsklachten, om die reden praat ze met hen online over hoe het nu met ze is. Ook de vijf boeren die online werden gevolgd komen langs in deze uitzending. Zoals boer Willem, die tijdens het brieven brengen werd verrast met zijn briefschrijfsters. Voelt hij voor het allereerst in zijn leven kriebels voor een van hen? En hoe gaat het met boer Frans, die onverwachts zijn keuken vol had met leuke mannen?


Andere Tijden: Zorg special

NPO 2
NPO 2
20:35 uur

Vanavond zendt Andere Tijden een special uit over de zorg, een sector die meer dan ooit de schijnwerpers op zich gericht weet. Honderd jaar geleden (en nog ver daarna) was het een roeping: verpleegster worden. Tegenwoordig is het een beroep: met opleidingen, diploma’s en specialisaties. Andere Tijden duikt in een lange beeldspecial in de geschiedenis van de verpleegster. Rust, reinheid en regelmaat hebben plaats gemaakt voor heisa, herrie en hectiek.


De Gevaarlijkste Wegen: Servië

NPO 3
NPO 3
21:20 uur

In deze aflevering van De Gevaarlijkste Wegen reizen de Brabantse modeontwerper Janice en de Amsterdamse acteur Daniël Boissevain door Servië. Ze trotseren samen het hart van de Balkan met haar beboste bergen. De route start in de hoofdstad van het oude Joegoslavië en huidige Servië: Belgrado. Via de grensgebieden gaan zij opzoek naar de Servische trots en brengt de tocht hen door de Dinarische Alpen naar één van de meest ontoegankelijke plekken van het land: de Lazarkloof. Lukt het Daniel en Janice om deze tocht vol steile paden en donkere wouden tot een goed einde te brengen?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Wild Metropolis en De Gevaarlijkste Wegen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen