Prachtige documentaire Schapenheld dinsdag te zien op NPO 2

Prachtige documentaire Schapenheld dinsdag te zien op NPO 2
Ideale leven valt toch tegen

Kijktip :

Op de late dinsdagavond van 12 mei is de prachtige documentaire Schapenheld te zien op NPO 2. Hierin volgen we schaapsherder Stijn, die een ideaal leven lijkt te leiden - maar ondertussen wordt het voor hem en zijn gezin steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden.

Terreneigenaren
Het leven van een schaapsherder lijkt bijna perfect. Elke dag mag Stijn met zijn kudde van vijfhonderd schapen over de Brabantse heide trekken; hij leeft in de natuur, zoals we dat allemaal ooit deden en waar velen nog vaak naar verlangen. Een liefhebbende vrouw maakt het ideaalplaatje compleet. Stijn is echter afhankelijk van terreneigenaren, die hem en zijn kudde steeds minder vaak inhuren om hun gebied te laten begrazen.

Verbitterd
Filmmaker Ton van Zantvoort filmt Stijn op een moment dat de financiële situatie voor hem en zijn gezin steeds penibeler wordt. Van Zantvoort leerde Stijn tien jaar geleden, toen hij een korte documentaire over hem maakte, kennen als een ontspannen en altijd opgewekte herder. De tijden zijn echter veranderd: Stijn blijkt een steeds korter lontje te hebben is inmiddels verbitterd geraakt.

De prachtige documentaire Schapenheld is op dinsdag 12 mei om 22.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Schapenheld terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaire Schapenheld dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV