Vanavond bij Op1: Minister Arie Slob over het openen van basisscholen

Vanavond bij Op1: Minister Arie Slob over het openen van basisscholen
Dit zijn de gasten van maandag 11 mei

Kijktip :

Op1 gaat nog altijd door met thema-uitzendingen rondom het coronavirus. Vanavond hebben ze het wederom over corona. Bij Beau is er wel meer ruimte voor andere items.

De gasten in Op1 van woensdag 11 mei

  • Na een intelligente lockdown van twee maanden zijn de coronamaatregelen versoepeld. Sinds vandaag mogen de basisscholen weer open. Minister van Onderwijs Arie Slob en docenten Marco Gerdes en Nanja de Ree praten erover.

  • Scheepsbouwers en artsen werkten samen om een mogelijke oplossing te vinden voor de schaarste aan mondkapjes. De combinatie van een snorkelmasker, een luchtpomp en een 3D-geprint koppelstuk zorgt ervoor dat artsen hun werk veilig én comfortabel kunnen doen. Ondernemer Tim Lodder en internist-intensivist Harro van Westreenen vertellen bij Op1 over hun knappe vondst.

  • Veel mensen willen terug naar het normale leven. Dat geldt echter niet voor daklozen. Zij worden momenteel tijdelijk opgevangen in hotels. Dat is stukken fijner dan op straat leven.Jacob en Chris zitten in het statige Schimmelpenninck Huys, een hotel in hartje Groningen. Zij zijn samen met hotelmanager Sanne Luijten te gast.

  • Drie medewerkers van het Witte Huis zijn besmet met het coronavirus. De paniek brak uit binnen de muren van het gebouw. Nieuwsuur-verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal vertelt over de situatie in Amerika.

  • Daten tijdens de coronacrisis is erg lastig. Hoe los je het op als je net lekker bezig bent en je elkaar ineens niet meer mag zien door het coronavirus? Lisa Mosmans, Lieke Malcorps en Timo Harmelink weten er alles van.

Op1 is elke dag vanaf 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de leukste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond bij Op1: Minister Arie Slob over het openen van basisscholen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV