Vanavond op tv: première American Assassin, nieuwe dramaserie Nurses en meer

Vanavond op tv: première American Assassin, nieuwe dramaserie Nurses en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 12 mei

Kijktip :

Op Veronica is de Meimaand Filmmaand nog altijd in volle gang en vanavond staat er weer een tv-première op het programma: de knallende actiefilm American Assassin is voor het eerst te zien op televisie. Verder onder meer de nieuwe dramaserie Nurses. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 12 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Typisch Nieuw Den Helder

NPO 2
NPO 2
19:20 uur

De nieuwe reeks van de documentaireserie Typisch speelt zich de komende drie weken af in de wijk Nieuw Den Helder. De afleveringen zijn tot en met 1 juni elke maandag tot en met donderdag rond 19:20 uur te zien op NPO 2. Twintig jaar geleden had Nieuw Den Helder nog een slechte naam, maar de buurt is nu al jaren onder constructie. Hier wordt gesloopt, gerenoveerd en gebouwd. Het is een wijk in een stad pal aan zee, met zo'n zeventig nationaliteiten.


Terug: Vaarwel Nederland

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Vanavond start het nieuwe seizoen van de documentaireserie Vaarwel Nederland, waarin het spoor van Nederlandse landverhuizers uit de jaren 50 wordt gevolgd. Elke dinsdag om 20:25 uur op NPO 2. In de eerste aflevering vertellen Nederlanders in Israël met welk motief zij zijn vertrokken. Veel Joodse overlevenden van de Holocaust konden na de bevrijding moeilijk het gewone leven weer oppakken.


Tv-première: American Assassin

Veronica
Veronica
20:30 uur

In de tv-première van American Assassin volgen we de opkomst van Mitch Rapp, een rekruut van een Black-Ops team van de CIA onder leiding van oorlogsveteraan Stan Hurley. Het duo wordt door directeur Irene Kennedy aangestuurd onderzoek te doen naar enkele willekeurige aanvallen op zowel militaire als civiele doeleinden. Samen ontdekken ze een patroon dat leidt tot een gezamenlijke missie naar een moordlustige agent.


Nieuw: Extreme Makeover: Home Edition

TLC
TLC
20:30 uur

Het programma Extreme Makeover: Home Edition is terug met nieuwe afleveringen. Elke week wordt een gezin in nood geholpen met hun huisvesting. De afleveringen zijn elke dinsdag om 20:30 uur te zien op TLC. In de eerste aflevering is sociaal-medewerker Jessica te zien. Toen ze voor drie oudere adoptiekinderen geen gezin kon vinden, besloot ze de twee tienerzussen en hun broertje zelf in huis te nemen.


Nieuw: Nurses

NET 5
NET 5
21:25 uur

Vanaf dinsdag 12 mei is de nieuwe medische dramaserie Nurses elke dinsdag om 21:25 uur te zien op Net5. De ziekenhuisserie gaat over vijf jonge verpleegkundigen die op de Eerste Hulp van het St. Mary's-ziekenhuis het Canadese Toronto werken. Ze staan allemaal aan het begin van hun carrière. Het is een hectische omgeving waarin ze hun levens wijden aan het helpen van anderen, terwijl ze ondertussen zichzelf en elkaar leren kennen.


Docu: Schapenheld

NPO 2
NPO 2
22:35 uur

In de mooie documentaire Schapenheld zien we hoe schaapsherder Stijn met zijn kudde van 500 schapen dagelijks over de Brabantse heide trekt. De schaapherder lijkt een ideaal leven te leiden: een liefhebbende vrouw, een kudde schapen en leven in de natuur zoals we ooit allemaal deden en vaak nog naar verlangen. Maar Stijn is afhankelijk van terreineigenaren die hem en zijn kudde steeds minder vaak inhuren om hun gebied te laten begrazen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: première American Assassin, nieuwe dramaserie Nurses en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV