Vanavond op tv: Het WAD over geboortegolf, start Dossier K., film Skyscraper en meer

Vanavond op tv: Het WAD over geboortegolf, start Dossier K., film Skyscraper en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 13 mei

Kijktip :

De serie Het WAD staat vanavond in het teken van de geboortes die in het waddengebied zoal plaatsvinden. Wil je spanning en sensatie, dan kun je zappen naar de film Skyscraper. Maar er start ook een Vlaamse misdaadserie, De Kennis Van Nu gaat over het coronavirus en je kunt kijken naar de indrukwekkende documentaire Mother. Genoeg om uit te kiezen dus. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 13 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Het WAD: geboortegolf

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

In de tweede aflevering van de Nederlandse natuurdocumentaireserie Het WAD worden allerlei dieren geboren in het Waddengebied. Als de zon hoger komt te staan, komt het Wad tot leven. Er treedt een geboortegolf op waarbij allerlei vogels hun nageslacht veilig proberen groot te brengen. Berg- en eidereenden moeten hun jongen naar de Waddenzee brengen vanuit de veilige duinen. Een reis vol bedreigingen voor de piepjonge kuikens. Jonge konijnen zijn geboren en zij moeten uit de klauwen van de hongerige havik blijven. Als het verwoestende springtij opkomt lopen de nesten en kuikens van de sterns en meeuwen gevaar.


Tv-première: Skyscraper

Veronica
Veronica
20:30 uur

In de film Skyscraper is de ex-militair Will Sawyer verantwoordelijk voor de veiligheid in een wolkenkrabber in China. Tijdens een opdracht staat plotseling een verdieping in de brand, waarvan hij de schuld krijgt. Hij slaat op de vlucht terwijl hij zijn onschuld probeert te bewijzen en op zoek gaat naar de dader. Bovendien moet hij alles op alles zetten om zijn gezin te bevrijden dat vastzit in het brandende gebouw.


Start: Dossier K

Eén
Eén
21:24 uur

Vanavond start de driedelige Vlaamse misdaadserie Dossier K. op België Eén. De afleveringen zijn de komende woensdagen te zien. Vanavond om 21:20 uur, de komende weken rond 20:45 uur. De politiethriller Dossier K. is oorspronkelijk een film, maar wordt nu als driedelige serie uitgezonden op tv. Het is de tweede film in een trilogie over commissaris Vincke en inspecteur Verstuyft. In het meeslepende Dossier K. zet een brutale moord op een spilfiguur van de Albanese maffia in Antwerpen een onontkoombare clanoorlog in gang. Volgens de wetten van de Kanun, een eeuwenoude erecode uit de onherbergzame bergen van Albanië, moet bloed worden gewroken met bloed, en het is dan ook een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen. Vincke en Verstuyft worden meegesleurd in een noodlottige spiraal waaruit niemand nog lijkt te kunnen ontsnappen.


De Kennis van Nu: lichamelijke strijd tegen corona

NPO 2
NPO 2
22:15 uur

De Kennis van Nu doet vanavond onderzoek naar de onzichtbare strijd tegen corona; die in ons eigen lichaam. Ongeveer twee derde van de wereldbevolking gaat naar schatting besmet raken met het nieuwe coronavirus, een nog totaal onbekende vijand voor ons afweersysteem. Wat gebeurt er in je lichaam als zo'n virus binnendringt en hoe kan de wetenschap helpen om het afweersysteem te wapenen tegen het coronavirus? Of is het juist ons eigen afweersysteem dat ons ziek maakt?


Docu: Mother

NPO 2
NPO 2
22:55 uur

Hoe zorgen we voor onze ouders als we dat zelf niet kunnen, of als het systeem in ons land deze zorg niet voldoende aanbiedt? Een uniek verzorgingshuis in de Thaise stad Chiang Mai biedt 24/7 dag zorg aan Europeanen met Alzheimer, zo is te zien in de documentaire Mother. De bewoners worden er, in de laatste fase van hun leven, door Thaise verzorgers intensief en liefdevol begeleid. De consequentie hiervan is wel dat de familie van deze 'patiënten' hen niet of nauwelijks meer ziet. De Thaise Pomm werkt en woont in het privé-verzorgingshuis voor Europese alzheimerpatiënten. Ze ontfermt zich daar over de Zwitserse Elisabeth. Ze hebben een nauwe band. Door haar werk in de stad kan Pomm slechts een keer per maand ze bezoek bij haar familie in haar geboortedorp. Parallel aan het verhaal van Pomm zien we hoe in Zwitserland Maya, een 57-jarige vrouw met alzheimer, door haar man en dochters wordt voorbereid op haar vertrek naar het Thaise verzorgingshuis. Het blijkt een worsteling om een echtgenoot en moeder, in de laatste fase van haar leven, naar een ver land te gaan brengen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Het WAD over geboortegolf, start Dossier K., film Skyscraper en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV