Songfestival-docu De weg naar de winst donderdag te zien op NPO 1

Songfestival-docu De weg naar de winst donderdag te zien op NPO 1
Duncan Laurence wint 44 jaar na Teach-In

Kijktip :

Tussen de Songfestival-winst van Teach-In in 1975 en Duncan Laurence' overwinning van afgelopen jaar, heeft Nederland een lange weg afgelegd. Gedurende het afgelopen decennium is Nederland weer uitgegroeid tot een voorbeeld voor andere landen, hoewel 'we' in de jaren daarvoor zelden de finale haalden. De documentaire De weg naar de winst duikt in de Nederlandse Songfestival-geschiedenis.

Cornald Maas
Vanzelfsprekend wordt de documentaire gepresenteerd door 's lands bekendste Songfestival-coryfee Cornald Maas. Hij trekt niet alleen beeldmateriaal uit de archieven, maar spreekt ook met oud-deelnemers. Wat ging er precies 'mis' met de Nederlandse deelnemers in de tijd dat Oost-Europese landen aan het festival begonnen deel te nemen? En in hoeverre is het Songfestival veranderd sinds de gloriejaren waarin de winnende liedjes moeiteloos grote hits werden in heel Europa?

Hilarische beelden
Maas onderzoekt ook of Nederland de vele veranderingen die het Songfestival in de afgelopen dertig jaar heeft doorgemaakt wel kon bijbenen. Dat doet hij aan de hand van herinneringen en uniek (en soms hilarisch) beeldmateriaal. Verder spreekt hij met mensen die een sleutelpositie bekleden in de Nederlandse Songfestivalhistorie. Hij praat met onder anderen:

  • Ruth Jacott
  • Getty Kaspers (leadzangeres Teach-In)
  • Duncan Laurence
  • Ilse DeLange
  • Edsilia Rombley

De Songfestival-documentaire De weg naar de winst is op donderdag 14 mei om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna de documentaire De weg naar de winst terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Songfestival-docu De weg naar de winst donderdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV